Áčko zdolalo Božetice

24.04.2011 19:25

Sokol Bernartice  : Božetice  2 : 1 (1 : 0) 

            V 18. kole jarní části krajské 1. B třídy hostili domácí po dvou odehraných zápasech na hřištích soupeřů, kteří měli zabrány nejnižší příčky tabulky, jiného soupeře.  A to lídra jarní tabulky mužstvo Božetic, které se díky třem jarním vítězstvím dostalo ze spodních vod  tabulky k jejímu středu. Ve vyrovnaném utkání měli více ze hry a větší štěstí domácí a konečně začali dávat branky a nebýt neproměněných šancí v druhé části hry, mohli hosté odjet s debaklem. Ti začali pořádně ofenzívně hrát, až když domácí již neměli koho střídat a posledních deset minut dohrávali s deseti hráči v poli. Nakonec zaslouženě skórovali a nebyli daleko od toho aby zápas, který se od počátku nevyvíjel v jejich prospěch, zremizovali.

            Utkání začali lépe domácí a kombinační hrou poněkud komplikovali taktiku hostů s jejich obrannou hrou.  V 10. minutě pronikl zprava Hrych, přihrál Kotalovi, jehož střela však skončila mimo branku. St. Češka našel ve  14. minutě hry centrem Kotala, aby míč z jeho hlavy orazítkoval  vzdálenější tyč Váchovy svatyně. Ve 24. minutě hry unikl obraně hostů zleva Ťupa, jeho přihrávku sklepl atakovaný Šerhant do běhu Kloboučníkovi, kterému ale rozměry branky nestačily a vysoko ji přestřelil. O tři minuty později Hrychova přihrávka na Šerhanta znamenala další nebezpečí, když střelu posledně jmenovaného obrana odrazila na roh.  Do první ale pořádné šance se dostali Božetičtí až v 34. minutě, to se ale nedomluvili Kutálek a Alešem Hadáčkem a ani jeden z nich nezakončil v gólové šanci před Fučíkovou brankou. Ve 40. minutě fauloval Kotrba ve velkém vápně Kloboučníka a rozhodčí nařídil pokutový kop, který s jistotou proměnil kapitán domácích Tomáš Fučík, když poslal brankáře do opačného rohu branky, než kam směřovala jeho střela - 1 : 0. Hosté měli ještě jednu střeleckou příležitost, když Hadáček prověřil střelou Víta Fučíka, který jeho pokus chytil.

            Na počátku druhé půle mohli hosté hned stav utkání srovnat. Kutálek našel ve velkém vápně naběhnutého Hadáčka, který sám před brankou nedokázal zakončit a míč mu utekl od nohy.  Ve 48. minutě se naopak mohli radovat opět domácí.  St. Češka poslal do brejku zleva Ťupu, který lehce placírkou minul jen těsně vzdálenější tyč Váchovy braky. O minutu později zahrozili znovu i hosté střelou Fary, který však také nemířil přesně. V 61. minutě po parádní akci na jeden dotek se domácí dočkali dalšího úspěchu. Ťupa si narazil s Pasekou a nechytatelnou přízemní střelou trefil přesně k vzdálenější tyči a rozvlnil síť v brance hostů podruhé - 2 : 0. Pak přišla ke slovu skoro nezáživná desetiminutovka, na jejímž konci byla v 73. minutě hlavička Němečka, kterou spolehlivý Vít Fučík efektně chytil. V 76. minutě nastřelil Ťupa po přihrávce od Psohlavce břevno. Psohlavec nastřelil jen brankáře po vysunutí Pasekou v 79. minutě hry.  To už hráli domácí oslabeni o Kotala, který si zranil koleno a již měli vystřídáno.  V 86. minutě vyrazil Fučík střelu Němečka a o minutu později na druhé straně postupoval Kloboučník sám na brankáře, ten ale v pádu jeho střelu vytěsnil do pole. Kontaktního gólu se dočkali hosté až v 88. minutě hry po standardní situaci. To Jaroslav Pinc zahrával rohový kop, na míč vyskočil nejvýše zkušený stoper Španvirt a hlavou prostřelil houštinu těl před brankou a skóroval - 2 : 1. Potom se v posledních minutách hry a v prodloužení hosté snažili o srovnání stavu, ale už se jim to nepodařilo.  Domácí si hlavně za předvedený výkon v prvním poločasu výhru zasloužili.

            U domácích opět spolehlivě zachytal Vít Fučík. V obraně dominoval jeho bratr Tomáš. V záloze předvedl velmi kvalitní výkon pracovitý Hrych. Herně vynikal i Kotal, který odváděl v poslední době stabilně kvalitní výkony. U hostů zahrál velmi dobře stoper Španvirt, v záloze byl hodně vidět stažený útočník Kutálek, který svými přihrávkami připravoval pro spoluhráče šance. Ke konci zápasu byl nejnebezpečnější Němeček. Útočníci se na obou stranách proti kvalitním obranám neprosadili. Domácí si vítězství za předvedenou hru zasloužili.

            Branky :  40. Tomáš Fučík (11), 61. Ťupa - 88. Španvirt, rozhodčí: Jaroslav Škuthan - Milan Ondra a Klára Černá

 

Žluté   karty :  4 : 2 ( St. Češka, Hrych, Kotal, Psohlavec - Španvirt, Plavec)

Diváci  :  100

Sestavy:

Bernartice : Vít Fučík - P. Homola (39. Paseka), Tomáš Fučík, Suchopár, T. Češka - Hrych, St. Češka (59. Novák), Kotal, Ťupa - P. Šerhant, Kloboučník. Trenér Petr Vašíček.

Božetice : Vácha - Dušek, Miloslav Fara, Španvirt, Kotrba - Němeček, Martin Zeman (27. Aleš Hadáček), Jaroslav Pinc, Kortán - Kutálek (67. Plavec), Fr. Horek (63. Zděnek). Trenér Jiří Hadáček.

Připravil     Jan Šerhant

 

Čimelice "B" - Bernartice "B"  2:1

 

Kunžak - Dorost  4:2

 

Záhoří - Žáci 7:1

Zpět