Áčko zahájilo jaro remízou

03.04.2011 19:22

 

Sokol Bernartice  : FK Meteor Tábor  0 : 0       ( na foto ze zápasu se můžete podívat přes fotogalerii)

             V zahajovacím jarním 15. kole  krajské 1. B třídy hostili domácí soupeře z Tábora. Střetla se mužstva z čela tabulky, která se herně velmi dobře znají a i to byl hlavní důvod, proč obě hrála ze zabezpečených obran spíše na brejky. Ve vyrovnaném utkání se diváci branek nedočkali. Herního výpadku domácích v posledních dvaceti minutách hosté nedokázali využít.   

Utkání bylo od počátku vzácně vyrovnané. První větší příležitost měli domácí ve 14. minutě, kdy Kloboučník prohodil do běhu míč Pasekovi, jeho tvrdou střelu však vyběhnuvší brankář Kvěch nohama odrazil do pole. Dvě minuty po této gólové šanci domácích dobře přihrál Suchopár na Kloboučníka, ten vystřelil a tečí jednoho obránce skončil míč na rohu. Hosté se dostali k první střele na branku až po půlhodině hry. V 32. minutě vypálil Novák těsně vedle pravé tyče. O dvě minuty později vystřelil nepřesně i táborský Svatek, s tím rozdílem, že minul levou tyč Fučíkovy branky. První poločas na brankové příležitosti příliš štědrý nebyl, hra se odehrávala většinou uprostřed hřiště, byla nepřesná a s nervózními aktéry, plná osobních soubojů, ale poměrně rytířsky vedených. V 37. minutě hezká střela St. Češky z dobrých 30 metrů jen těsně minula Kvěchovu svatyni. Mužstva odcházela do kabin za bezbrankového stavu a  se svou hrou rozhodně spokojena nebyla.

Ve druhé části hry začali svižněji hosté. Hned ve 49. minutě zahrával trestný kop Svatek, jeho střelu ale Vít Fučík nadvakrát zlikvidoval. Potom v 51. minutě atakovaný Jan Bartáček po hezké přihrávce od Rybáka překopl z dobré pozice branku. Domácí se dostávali pod tlak soupeře a nebyli schopni vytvořit kloudnou kombinační akce a míče jen odkopávali, Tohoto herního výpadku ve hře  naštěstí hosté nedokázali využít i díky dobře pracující bernartické obraně. Domácí se pořádně dostali ke slovu až v 60. minutě. To St. Češka přiklepl míč Suchopárovi, ale jeho  střela neměla brankové parametry a skončila vedle pravé tyče Kvěchovy branky.  Střelecký pokus Jirouska v 70. minutě hry směřovaný k tyči Vít Fučík chytil.  Hra   neposkytovala v těchto okamžicích  mnoho zážitků ani pro oko diváka  a podobala se té z první půle. V 87. minutě domácím svitla šance na rozhodnutí zápasu. To byl nedaleko pokutového území faulován Kloboučník. Jedna z mála standardek na domácí straně zahrávaná kapitánem domácích Psohlavcem skončila v náručí brankáře, který si na míč počkal uprostřed své branky a v klidu ho bezpečně lapil.  Mužstva již dohrávala v klidu a spokojena s bezbrankovým stavem.

U domácích lze vyzdvihnout hru univerzála Tomáše Fučíka, který tentokrát na místě stopera zahrál opět nadstandardně a bez nejmenší herní chybičky. V záloze byl nejlepší Paseka, dokud mu síly stačily. Dobré utkání odehrál i Kotal. Útok se proti kompaktní obraně soupeře neprosadil. U hostů velmi dobře zachytal brankář Kvěch, v obraně dominoval pozičně výborně bránící Färber a na kraji zálohy mu dobře sekundoval Žamboch. V záloze zachytávali a rozehrávali hodně míčů Štěrba  s Rybákem a tvořili tím tak nepropustný střed zálohy. Útočníci hostů se podobně jako ti domácí neprosadili, když naráželi  na konsolidovanou domácí obranu. Remíza je za předvedenou hru spravedlivým vyjádřením dění na hřišti.

Rozhodčí: Jaroslav Hnilička - Tomáš Koranda a Luboš Říha

Žluté   karty :  2 : 1 ( T. Fučík, Kotal - P. Bartáček)

Diváci  :  80

Sestavy:

Bernartice : Vít Fučík - P. Homola, Tomáš Fučík, Suchopár (63. P. Šerhant), T. Češka - Paseka, St. Češka, Kotal, Ťupa (76. Kovář) - Psohlavec, Kloboučník. Trenér Petr Vašíček.

Meteor Tábor : Kvěch - Pavel Bartáček, Färber, Svatek, Žamboch - Rybák (71. Kříž), Štěrba, Jirousek, Jan Bartáček - T. Novák, Petřík (80. Včelák). Trenér Roman Lukáč.

 

Připravil     Jan Šerhant

 

Zpět