Áčko veze bod z Tábora

03.06.2012 13:09

foto: https://bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Metik-Bern_zaci-Jistebnice

Meteor Tábor  :   Sokol Bernartice  1 : 1 (0 : 1 )

 

            Ve 24. kole  krajské fotbalové I. B třídy  se střetla mužstva, která od sebe dělil v tabulce jeden bod. Táborští měli za sebou dvě vítězná utkání, díky kterým se dostali opět do kontaktu s vedoucí dvojicí a hosté naopak dvě prohry. Ve vyrovnaném utkání mužstev, která hrají otevřené, pro oko diváka líbivé zápasy, se bylo opět nač dívat. V prvním poločasu měli více ze hry hosté a svůj velmi dobrý výkon korunovali gólem do šatny. Domácí byli zase lepší ve druhé části hry a jen štěstí stojící na hostující straně a smůla na straně domácích v průběhu první části druhé půle, byly rozhodující faktory, které zabránily otočení skóre utkání. Hosté se ke konci zápasu opět vyladili na útočnou notu, zatlačili soupeře na jejich polovinu hřiště, ale rozdílového gólu nedosáhli. Nadprůměrně hrané utkání nakonec skončilo zaslouženou plichtou.

            Již v 5. minutě hry vyslal z velké dálky dobrou střelu St. Češka, ta však skončila jen těsně na břevnem. V 10. minutě  Kovář zprava vysunul do šance Kukrála, kterého střelu chytil spolehlivý Kvěch v domácí svatyni. Kovářův trestný kop v 16. minutě branku soupeře minul. Hned nato zaúřadoval domácí Josef Novák, jeho přihrávka nebo střela prošla podél hostující branky nikým nezasažena do autu. Pak trestný kop prováděný Kovářem hlavičkoval D. Homola nad branku. V 25. minutě se domácí dostali do brejku přes okénko v obraně bernartických hráčů.  Široký vysunul kolegu v útoku Josefa Nováka, ale vyběhnuvší T. Fučík v pádu míč odvrátil nohama na roh. Pak střelu St. Češky opět s přehledem chytající Kvěch zneškodnil.  Centrovaný míč Paseky v 39. minutě na nabíhajícího Psohlavce stopil z jeho hlavy perfektně čekanický gólman, skvěle ovládající své pokutové území. Ťupova střela o minutu později směřující doprostřed branky mu také starosti nenadělala. Ve 45. minutě se perfektně uvolnil od beka Kloboučník a byl v pokutovém území sražen. Rozhodčí neváhal a odpískal pokutový kop. Exekutorem byl brankář hostů Tomáš Fučík, který skóroval střelou k opačné tyči než reagoval Kvěch a zajistil jednobrankový náskok - 0 : 1.

Ve druhém poločasu na hřiště domácí doslova vlétli. Již v 50. minutě se ocitl sám před bernartickým brankářem kanonýr  Široký, ale dobře předvídajícího a v pohodě chytajícího T. Fučíka nepřekonal. Ten míč z jeho kopačky refexivně vytěsnil na roh. O minutu později již bylo pro hosty zle nedobře. Rohový kop prováděný Bednářem hlavičkoval nikým nekrytý nabíhající Pilař přesně a srovnal stav utkání na - 1 : 1. Střelu Kloboučníka na zadní tyč v 54. minutě Kvěch chytil a z protiútoku zleva střílel Josef Novák jen nad branku. Kovář pak z nepřímého trestného kopu míč přiťukl Psohlavcovi, jehož střela cíl minula.  V 64. minutě velmi dobře hrající Paseka vypálil na branku a gólman musel odvracet na roh. Potom Svatkova střela minula cíl. Hra domácích získala na kvalitě, hosté jim svým laxním přístupem a nepřesnostmi umožňovali tlak na svou branku. V 70. minutě střelu osamoceného Širokého po brejku vytáhl bernartický brankář na roh a hned poté prošel obranou posledně jmenovaný, ale branku naštěstí pro hosty netrefil. Horké chvilky před svou brankou hosté přečkali bez úhony a opět se postupně dostávali do hry. V 79. minutě Kovářova střela z trestného kopu směřovala nad. Poslední pětiminutovka byla již opět zcela v jejich  režii. V 85. minutě vysunul Kotal svého spoluhráče Víta Fučíka, jehož střelu k tyči  v posledním okamžiku vytěsnil Kvěch na roh. O minutu později po rohovém kopu hosté Vítem Fučíkem branky dosáhli, rozhodčí ale odpískal faul na domácího brankáře. V 87. minutě střelu Pecky brankář Tomáš Fučík chytil a poslední závar hostů před soupeřovou brankou v poslední minutě hry již jejím ohrožením neskončil. Oboustranně korektně hrané utkání tak vyústilo v zaslouženou remizu.

Branky : 51. Pilař - 45. T. Fučík (pokutový kop)

Rozhodčí : Jiří Klimeš - Lukáš Tauber a Jiří Polák

Žluté karty : 0 : 1 ( St. Češka )

Diváci  :  65

Meteor Tábor : Kvěch - Färber - Bartáček, Svatek (71. Pecka), Bednář (55. Jíra) - Pilař, Josef Novák, Randl, Štěrba - Široký, Tomáš Novák (85. Včelák). Trenér Miroslav Dolejš.

Bernartice : Tomáš Fučík - Ťupa, T. Češka, Suchopár, D. Homola -  Kukrál, St. Češka (68. Kotal), Kovář, Paseka - Psohlavec (75. Vít Fučík), Kloboučník (89. Vít Herink). Mužstvo koučoval Pavel Schorník.

Zpět