Áčko v závěru urvalo tři body

13.05.2012 22:13

Bernartice - Březnice  2:1 (0:1)  https://bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Bern-Breznice

 

Do utkání 21. kola krajské 1. B třídy nastupovali domácí s vědomím, že utkání s mužstvy z dolní poloviny tabulky jsou pro ně vždy obtížnější než se soupeři na stejné výkonnostní úrovni. To se i potvrdilo. Po jednoznačné záležitosti v minulém kole, bylo ale toto utkání diametrálně odlišné. Hosté totiž nepřijeli v roli obětního beránka a svým výkonem v prvním poločasu domácí zaskočili natolik, že jim pak dalo hodně práce ve druhé části hry, aby výsledek přiklonili na svou stranu. To se jim nakonec podařilo, ale většina přihlížejících tomu již moc nevěřila. Domácí tak zachránili utkání až v dramatickém závěru.

Bernartičtí si během první části hry vytvořili dostatečné množství šancí na to, aby si v utkání zbytečně nekomplikovali život, ale bohužel jejich proměňování jim činilo velké potíže. Střelecká aktivita byla jasně na jejich kopačkách, ale koncovka byla bohužel většinou nepřesná nebo se všechny střely  odrážely od  rychle přistupujících soupeřových beků jak od zdi. Hosté naopak podnikali nebezpečné kontry, kterými ohrožovali domácí branku.  V 5. minutě unikl Paseka a předložil míč Psohlavcovi, jehož střela těsně minula pravou tyč Hájíčkovy svatyně. V 17. minutě centrovaný míč  St. Češky do ohně březnický gólman s obtížemi vytlačil do pole a následnou střelu Špánka zlikvidoval.  Ve 21.  minutě se ocitl v šanci D. Homola, gólovku však nerealizoval. Poté Pasekův centrovaný míč dobře netrefil hlavou Špánek a bylo opět po příležitosti. Ve 29. minutě vysunul Kukrál kolmo nabíhajícího obránce Nováka, jehož dobrá střela opět minula cíl. Pak zahrozili nebezpečněji i hosté. Zprava unikl Prášek a  před branku přihrával na Buriana, ten ale na míč nedosáhl. Poté se hostující T. Pikl prodral mezi beky  a jen včasné vyběhnutí Víta Fučíka zmařilo tuto obrovskou šanci hostů. Ti ale vycítili, že by v těchto okamžicích mohli zaznamenat úspěch a začali se vehementně tlačit do prostoru před domácí branku. Trestný kop Pikla z velké dálky ještě bernartický brankář chytil, ale na přesnou střelu kapitána a asi nejlepšího hráče hostů K. Kubíčka v 39. minutě již nestačil. Ten trefil z hranice šestnáctky technickou točenou střelou přesně levou šibenici a hosté se poprvé radovali  - 0 : 1. Nádherný fotbalový moment. Domácí se snažili akcemi Kukrála a Kloboučníka stav utkání srovnat, ale skóre se již do půle nepohnulo.

Druhá část už byla v podstatě záležitostí domácích, hosté totiž upustili k vlastní škodě od aktivní hry a většinu času již jen hlídali svůj náskok. Domácí se vehementně tlačili k jejich brance, ale obrana hostí byla skálopevná a průniky před jejich branku neumožňovala. Ve 48. minutě po trestném kopu St. Češky skončila Kloboučníkova hlavička mimo a  v 53. minutě podobná šance Kukrála se stejným výsledkem.  V 57. hostující Kníže centroval na zadní tyč a hlavička Buriana skončila také mimo cíle. O chvilku později Psohlavcův centrovaný míč  z trestného kopu z rohu velkého vápna Špánek netrefil. V 63. minutě slibnou Kubíčkovu akci nezakončil Škarvada. Kovářův trestný kop v 77. minutě vytáhl Hájíček nad břevno. Nápor domácích neustával a v 81. minutě šla Suchopárova střela z velké dálky pouze těsně mimo. To v co již nikdo nedoufal se naplnilo v 87. minutě.  Po dlouhém autovém vhazování Ťupy se míč po špatné obranné hlavičce dostal ke Kovářovi, který trefil levačkou přesně k vzdálenější tyči - 1 : 1.  V 89. minutě po snad jediné chybě brankáře, který míč místo do autu odkopl před sebe, se k němu dostal Kloboučník a potrestal chybu dokonale a zvrátil na poslední chvíli stav utkání ve prospěch domácích - 2 : 1. V nastaveném čase byl ještě vyloučen T. Pikl za urážku rozhodčího, ale to již nemělo žádný význam. Domácí měli se soupeřem, který bojuje o záchranu nečekané problémy. Neutuchající bojovností a touhou po úspěchu se jim nakonec sice v posledních okamžicích i se značnou mírou štěstí podařilo zvrátit nepříznivý vývoj utkání a získat důležité body v čase, kdy tomu již nikdo z přítomných nevěřil.

Branky : 87. Kovář, 89. Kloboučník - 39. K. Kubíček

Rozhodčí : Jaroslav Škutchan - Jan Syrovátka a Ján Mihálik

Žluté karty : 1 : 2 ( T. Češka - 2 x Škarvada )

Červené karty : 0 : 2 ( Škarvada a T. Pikl )

Diváci : 100

Sestavy: Bernartice : Vít Fučík - Novák, T. Češka, Suchopár, D. Homola - Kukrál (65. Ťupa), St. Češka (51. Kovář), Psohlavec, Paseka - Kloboučník, Špánek (65. T. Fučík). Trenér Petr Vašíček.

Březnice : Hájíček - Prášek, Hanzlík, Petr Dvořák, Burian - T. Pikl, Kamarád, Dušek, Škarvada - Roman Kníže ml., K. Kubíček. Trenér Roman Kníže st.

Zpět