Áčko v posledním utkání doma prohrálo s mistrem vysoko 1:5

15.06.2015 09:09

Sokol Bernartice – OTAVA Katovice 1:5 (0:3)

V posledním kole krajské 1. A třídy měli Bernartičtí za soupeře lídra tabulky z Katovic. Soupeř přijel v plné síle s odhodláním zvítězit a zajistit si po šesti letech opět nejvyšší krajskou soutěž. Domácí jim v jejich úsilí mohli těžko konkurovat, neboť poslední čtyři kola hrají v různě poslepované sestavě. To co ještě herně stačilo na Netolice a Vacov, už samozřejmě nemohlo stačit na Týn a Katovice. Soupeř silně podporován svými fanoušky, kterých přijelo na zápas okolo sedmdesáti, měl velmi dobré vstupy do obou poločasů a hned zpočátku v zápase dominoval. Nikdo z přítomných asi nepochyboval, že jsou to oni, kteří si postup tentokrát již nenechají vzít.
Hosté na nic nečekali a pustili se do zápasu s velkým úsilím. Již ve 1. minutě donutil Cibulka, který zahrával trestný kop, bernartického gólmana k zákroku, při kterém vytáhl míč ze šibenice své brány do pole. O tři minuty později unikl zprava Hovorka a jeho přihrávku si z levé strany naběhl Pavel Rejšek a nádhernou střelou levačkou trefil míč přesně k vzdálenější tyči – 0:1. Druhý úder na sebe nenechal dlouho čekat. Stejní aktéři, ale v poněkud jiných pozicích. Zprava Hovorka našel v 9. minutě před brankou zcela nekrytého Rejška a ten balon pohodlně dorazil do odkryté brány – 0:2. Autor obou gólů se odvděčil svému spoluhráči za asistence při obou úspěších přihrávkou do volného prostoru v 11. minutě. Hovorka však branku netrefil. První kloudnou akci zakřiknutého domácího mužstva nezakončil Novák, který se pokoušel o hlavičku po Kovářově trestném kopu ve 22. minutě, tísněný obráncem však na míč nedosáhl. Ve 31. minutě bombou z velké dálky vystrašil Blatský bernartického gólmana Tomáše Fučíka, ten však zareagoval dobře a míč vyrazil do pole. V 37. minutě se zrodil třetí katovický úspěch. Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval míč Petr Hovorka, domácí bek se snažil míč odkopnout, avšak netrefil ho a ten skončil v síti – 0:3. To již nabuzeným hostům v prvním poločasu stačilo, dohrával se za velkého vedra již v klidu.
Nástup do druhé části hry byl podobný jako na začátku utkání. Ve 46. minutě ještě hlavička Hovorky skončila nad brankou. Z velké dálky vypálil Daniel Homola ve 47. minutě a nadělal brankáři Švehlovi nečekané potíže, ten balon nadvakrát zlikvidoval. Hosté zaznamenali čtvrtý úspěch v 51. minutě, když na levé straně nedaleko brankové čáry a tyče Zoubek vybídl zpětnou přihrávkou kanonýra Rejška ke skórování, ten touto možností nepohrdl a zkompletoval v utkání hattrick – 0:4. O další dvě minuty bylo opět vymalováno, to si na pravé straně kousek od brankové tyče dokonale zpracoval míč Libor Horejš, napálil jej na zadní tyč do sítě a jeho obrovská radost byla neskrývaná – 0:5. Hosté pokračovali dál v aktivní hře a domácí jim v této činnosti nedokázali žádným způsobem zabránit. Ve 58. minutě se ocitl osamocen s míčem v pokutovém území Hovorka a překopl branku. V 63. minutě se dostali do šance domácí, po přihrávce od Václava Homoly vystřelil Kukrál a po tečovaném míči obráncem se kopal roh. O minutu později směroval přihrávku na zadní tyč střídající Dohonyi, míč však v těžké pozici Hovorka netrefil. To, že to jde a i Bernartičtí jsou schopni za tohoto velice nepříznivého stavu zaznamenat branku dokázal Václav Homola, který si naběhl na přihrávku svého bratra Daniela a levačkou křížnou střelou za pomoci tyče zaznamenal první brankový úspěch domácích v 66. minutě hry – 1:5. Od tohoto okamžiku se hra vyrovnala a již tam nebyl tak markantní rozdíl v nasazení a herních činnostech obou mužstev. Hosté již v podstatě čekali na závěrečný hvizd hlavního rozhodčího a domácí ukázali, že i s tak kvalitním soupeřem, který ve svém nasazení díky brankovému náskoku a těžkým teplotním podmínkám značně polevil, jsou schopni hrát. Za zmínku snad stojí v závěrečných fázích utkání ještě dvě akce, každá na jiné straně hřiště. V 75. minutě postupoval osamocen na domácí branku Krýsl, jeho pokus o lob se nezdařil, přehodil domácího brankáře ale i branku. V poslední akci domácích v 89. minutě skončila Novákova střela jen vedle brankové tyče Švehlovy brány. Pak již s posledním hvizdem rozhodčího mohly propuknout velké oslavy katovického postupu do krajského přeboru naplno.
Branky: 66. Václav Homola – 4., 9. a 51. Pavel Rejšek, 37. Petr Hovorka, 53. Libor Horejš. Rozhodčí: David Passler – Petr Kotalík, Slavomír Katolický. Delegát: Josef Novotný. ŽK: 1:2 (14. Jakub Kovář – 20. Ladislav Černý, 33. Petr Kuncl). Diváků: 130.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Tomáš Češka, Novák, Jan Homola - Kloboučník, Kukrál – Paseka, Daniel Homola, Václav Homola - Adam Staněk (25. Martin Buriánek, 78. Tomáš Pěchota). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.
Katovice: Švehla - Kuncl, Hajdušek, Pavel Krejsa (K), Černý - Libor Horejš (80. Ouška), Zoubek (65. Jakub Krýsl), Blatský, Karel Cibulka, Rejšek (58. Dohonyi) – Petr Hovorka (76. Marek Chvosta). Trenér Roman Malý.

Zpět