Áčko si v předehrávce poradilo s Milevskem "B" a přezimuje druhé!!!

16.11.2015 12:59
FC ZVVZ Milevsko B - Sokol Bernartice  0:1 (0:0)


V předehrávaném prvním jarním kole se střetla mužstva, která se velmi dobře znala. Bernartičtí hostovali v derby na milevské umělce, kde se střetli s divizní rezervou. Tato utkání mají vždy zvláštní atmosféru, které tentokrát nebyla umocněna velkým diváckým zájmem. Finále ženského FED cupu a studené větrné počasí byly příliš silnou konkurencí a také důvodem proč zůstala většina fanoušků v teple svých domovů. Většina z přítomných byla z Bernartic a vytvořila svému mužstvu domácí prostředí. Ti, kteří přišli asi tušili, že shlédnou dobrou kopanou a také značně podporovali svými hlasivkami své mužstvo, které jim celý podzim dělalo svými výkony radost. V utkání byli v jeho první části lepší domácí, kterým pomáhal silný vítr, z jeho přízně však nic nevytěžili. Ve druhé části hry se karta otočila s tím, že hosté alespoň jednu z šancí proměnili a za předvedenou hru v celém jejím průběhu si jednobrankové vítězství zasloužili. Milevští měli obrovskou možnost ve skrumáži před brankou v nastaveném čase vyrovnat, ale štěstí stálo na straně hostů a nejvíce mu pomohl jejich brankář, který tuto superšanci zneškodnil.

Začátek utkání byl oboustranně svižný. Domácí byli díky podpoře větru více na míči, ale do vyložených brankových šancí se nedostávali. Naopak hosté si je postupně začali vytvářet. Ve 13. minutě postupoval nikým neatakovaný Kukrál na osamoceného gólmana Pešatu, který jeho střelu vytáhl na roh. O tři minuty později na druhé straně po trestném kopu Petra Komárka vypadl míč z rukavic bernartickému brankáři a na brankové čáře hasil nebezpečí stoper Novák odkopem míče směřujícího do brány. Ve 22. minutě střílel zprava Nosek, avšak brankář Fučík byl dobře postavený, střelu vykryl a z šance nic nebylo. Ve 24. minutě zahrával trestný kop Kovář, míč také vypadl milevskému brankáři z rukou a Trantinova dorážka směřovala nad branku. Do další vynikající příležitosti se dostal po Kovářově centru z pravé strany Adam Rakovan, jeho hlavička však prostor mezi tyčemi netrefila. Poslední patnáctiminutovka již žádné nebezpečí pro obě branky nepřinesla a mužstva se rozcházela do šaten za bezgólového stavu.

Druhý poločas už byl od počátku v moci v pohodě hrajících hostů samozřejmě i díky povětrnostním vlivům. V 52. minutě Kovářem velmi dobře zahraný trestný kop Novák hlavou netrefil. O šest minut později bylo již pro hosty veseleji. Akci začal Paseka zpětnou přihrávkou na brankáře Fučíka, jeho dlouhý nákop proletěl mezi stopery a dostal se k bernartickému šutérovi Adamu Rakovanovi, který trefil z levé strany k vzdálenější tyči přesně a radost hostí propukla naplno - 0:1. Trantinův trestný kop v 73. minutě směřoval nad Pešatovu bránu. V 80. minutě z Trantinova trestného kopu hlavičkoval přesně Novák, avšak pouze do rukavic připraveného milevského brankáře. Ke konci utkání v touze po srovnání skóre začali Milevští hosty poněkud presovat na jejich polovině hřiště. Sedlákovu střela z pravé strany v 82. minutě Tomáš Fučík vykryl a míč vyrazil do autu. Trestný kop Jana Suchana v 87. minutě skončil vysoko nad bernartickou svatyní. Ve druhé minutě nastavení měli domácí asi největší šanci na vyrovnání. Po rohovém kopu a následném zmatku těsně před bránou vystihl brankář Tomáš Fučík úmysl tísněného Mir. Suchana a jeho nepříliš povedenou střelu vytáhl v pádu konečky prstů do bezpečí. To byl okamžik, který o osudu utkání definitivně rozhodl.

Domácí odehráli poněkud nešťastný zápas a nebyl to jejich první domácí nevydařený v této části sezóny. Hosté si za výkon v celém utkání těžce vydřené vítězství zasloužili, ale především v jeho druhé části byli lepším mužstvem a na úplném konci střetnutí se štěstí přiklonilo na jejich stranu. Díky v pořadí třetímu vítězství na hřišti soupeřů a velmi dobré domácí bilanci přezimují na vynikajícím druhém místě výsledkové tabulky za zatím nedostižitelným Protivínem. Za úspěchem je třeba vidět velmi dobrou kolektivní hru celého mužstva a především vztahy uvnitř.

Branka: 58. Adam Rakovan. Rozhodčí: Vít Kroutl - Vladislav Linhart, Michal Hučík. DFA: Jan Hanzal. ŽK: 6:1 (18. Pavel Koutník, 43. Petr Komárek, 66. Sedlák, 80. Jan Málek, 84. Jan Suchan, 89. Tvrzský - 15. Trantina). Diváků: 60.

Milevsko B: Pešata - Zítek, Pavel Koutník, Jan Málek (K), Petr Komárek - Froněk (77. Tvrzský), Masopust (68. Daniel Januš) - Nosek, Jan Suchan, Sedlák - Mir. Suchan. Trenér Tomáš Smrčina.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Trantina, Mrkáček - Kloboučník, Kukrál - Paseka, Brož (90. Hrych), Václav Homola (90+2. Stan. Češka) - Adam Rakovan (86. Staněk). Trenér Petr Vašíček.

foto zde: bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Milevsko_Bern_podzim_2015_od_p.Pubala

 

Zpět