Áčko si doma zastřílelo proti Chotovinám

06.05.2012 20:00

Sokol Bernartice  :   Sokol Chotoviny  7 : 0 (4 : 0)   https://bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Bern-Chotoviny

            Ve 20. kole krajské 1. B třídy se střetli Bernartičtí s mužstvem Chotovin. Po zahřívacích dvaceti minutách, kdy byli hosté aktivnější a  ohrožovali soupeřovu branku  dlouhými nakopávanými míči, s kterými měli domácí dost starostí, se hostitelé herně srovnali a  zaznamenali první úspěch. Aktivní přístup k utkání se od  tohoto okamžiku zcela změnil. Pak už bylo jen otázkou času, kolik branek domácí ještě přidají. Druhý poločas již byl jednoznačnou záležitostí a hosté si odvezli podobně jako minulém souboji na bernartickém trávníku parádní debakl.

První gólovku měl hned v úvodu Kloboučník, brankář Křemen však proti jeho nájezdu vyběhl a střelu chytil. Hned ve 2. minutě chotovinský kanonýr Bondarev vypálil z třiceti metrů svůj projektil a T. Fučík musel jeho dalekonosnou střelu vytáhnout z pod břevna na roh. Ve 12. minutě opět zneškodnil jeho střelecký pokus. Poslední šanci aktivních hostů neproměnil Švehla, když z dobré pozice po chybě domácí obrany branku překopl. A to bylo od chotovinských fotbalistů v podstatě vše, co za celý zápas předvedli. Nebezpečné byly pouze nákopy Bondareva na své útočníky, ale ti jeho myšlenkám ve většině případů neporozuměli. Ve 21. minutě vypadl Křemenovi míč z rukou, ten zachytil Kloboučník, zbavil se atakujícího obránce, prostřelil bránící hráče a domácí se radovali poprvé - 1 : 0. O dvě minuty později zahrával trestný kop T. Češka, na jeho centr si naběhl Novák a hlavičkoval jen přes břevno chotovinské branky. Ve 24. minutě prošel obranou domácích Krätzer a Tomáš Fučík musel zachraňovat na roh, po jehož exekuci hlavičkoval Fák těsně vedle. Ve 29. minutě se probil hostující obranou rychlý Paseka, ale zakončil jen lehkou střelou, s kterou brankář Křemen neměl větší problémy. Ve 30. minutě našel T. Češka dlouhým nákopem volného Špánka, který se zakončením neváhal a trefil krásnou střelou volný prostor mezi brankářem a bližší tyčí - 2 : 0.  O pět minut později se náskok domácích zvýšil na tříbrankový. Odražený míč se po střele D. Homoly dostal k  Pasekovi, jehož střela byla opět zblokována soupeřovou  obranou a odražený míč s  přehledem uklidil do hostující sítě, velice dobře hrající D. Kukrál - 3 : 0. O chvilku později to mohlo vyjít počtvrté.  Kloboučník vybojoval u brankové čáry zdánlivě ztracený míč, přihrál jej na Špánka,  který však zamířil tentokrát jen vedle levé tyče. Ke konci poločasu vytvořili domácí opět parádní akci, Kotal prohodil balón na nabíhajícího obránce D. Homolu, který chytrou střelou pokořil hostujícího gólmana ve 44.  minutě počtvrté.  Hosté byli rádi, že poločas skončil.

Ve druhé části hry se obraz hry nezměnil. Hosté usilovně bránili, ale na rozjeté domácí to pramálo platilo, i když v úvodní dvacetiminutovce vyšli brankově naprázdno. V 57. minutě  vybídl  Kloboučník ke skórování Kukrála, brankář však jeho střelu vyrazil zpět k autorovi přihrávky a jeho následnou střelu vytěsnil na roh.  V 62. minutě centroval Kukrál od brankové čáry a hlavička Špánka minula cíl.  V 64. minutě  unikl zleva Paseka a jeho přihrávku pod sebe umístil technickou střelou do sítěSt. Češka - 5 : 0. O dvě minuty později dobře hrající Paseka střílel jen vedle, ale další úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. V 68. minutě našel Špánek zpětnou přihrávkou naběhnutého Kotala a ten střelou bez větších potíží rozvlnil síť za zády chotovinského gólmana pošesté. Potom byl u dvou akcí opět velmi pohyblivý Paseka, u první Špánek z jeho přihrávky střílel vedle bližší tyče, ale ve druhé  se po přihrávce od brankové čáry již posadil. Míč mu totiž posadil přesně na hlavu  a mohl tak završit účet hezkého brzkého fotbalového odpoledne na - 7 : 0. Pak ještě měli u domácích šance Novák a dvakrát Ťupa. Posledně jmenovaný poprvé po přihrávce od Špánka placírkou technickou střelou minul zadní tyč a podruhé po přiťuknutí od St. Češky sice prudkou střelou, ale se stejným efektem jako v předchozím případě. Utkání bylo hlavně ve druhé půli jednoznačnou záležitostí domácích.

 

Branky : 30., 75. Špánek, 21. Kloboučník, 35. Kukrál, 44. D. Homola, 64. St. Češka, 68. Kotal

Rozhodčí : Jaroslav Hnilička - Zdeněk Komzák a Vladislav Tanáč

Žluté karty :   1 : 1 ( D. Homola - Fák )

Diváci  :  80

Sestavy: Bernartice : Tomáš Fučík (46. Vít Fučík) - Novák, T. Češka, Suchopár, D. Homola - Kukrál (70. Ťupa), St. Češka, Psohlavec (23. Kotal), Paseka - Kloboučník, Špánek. Trenér Petr Vašíček.

Větrovy : Křemen - Daniel Křižka, Fák, Čestmír Křižka, Plecitý - Švehla, Bondarev, Miloslav Klejna (51. Korsa), Bašta - Vrhel (82. Trojan), Krätzer (46. Voj. Čech). Trenér Gabriel Kolarik.

 

Zpět