"Áčko" první jarní utkání zvládlo

31.03.2015 08:44
Sokol Bernartice - FC DIMMPL Mirovice  3:0 (1:0)

            V prvním jarním kole krajské 1. A třídy se střetla mužstva s opačnými starostmi. Domácí hrají klidný střed tabulky a Mirovičtí bojují o záchranu v této soutěži. Hostující mužstvo od počátku utkání velmi dobře bránilo a domácím příliš prostoru na ohrožení své branky nedávalo. Ti se do šancí dostávali velmi komplikovaně. O výsledku první části hry, kdy měli Bernartičtí míč jasně pod svou kontrolou, rozhodl nakonec chytrým předhozením brankáře nejmladší hráč, který se na hřišti nacházel. Ve druhém poločasu se obraz hry změnil. Hosté se vehementně snažili o srovnání skóre utkání a byli lepší na míči. V této části utkání ale dominovala domácí obrana a do žádné vyložené brankové příležitosti je nepustila. Po rychlém kontru přidali domácí ještě jeden úspěch a tím v podstatě usilovná snaha o korekci výsledku ze strany hostujícího mužstva skončila. Konečnou podobu výsledku dali Bernartičtí dvě minuty před koncem zápasu.
            První hezkou šanci domácích vytvořil v 8. minutě později oslavovaný hráč Václav Homola, při svém úniku z levé strany přihrál prudce po zemi nabíhajícímu Vítu Fučíkovi, který v těžké pozici tísněn jen o kousek minul vzdálenější tyč Slavíkovy branky. Tentýž hrotový hráč z velké dálky o tři minuty později lobem jen těsně přestřelil hostující svatyni a trochu vyplašil vyběhnutého gólmana. Aktivitu domácích završil v první čtvrthodince Kloboučník střelou, se kterou mirovický brankář velké potíže neměl. Další zajímavá šance přišla po půlhodině hry. Kovářův míč z trestného kopu hlavičkoval na zadní tyči Václav Homola a trefil dobře prostor u zadní tyče. Slavíkův kvalitní zákrok proniknutí míče do sítě neumožnil. Ve 34. minutě byl již mladý krajní ofenzivní záložník úspěšný. Obdržel totiž od Paseky vynikající přihrávku do běhu a postupoval sám na branku hostů. Mirovický gólman proti němu vyběhl, ale míč z jeho chytrého přehození nezasáhl a ten skončil v síti - 1:0. Do konce první části hry pokračovali domácí v aktivní hře, avšak hostující obrana již žádné okénko nevytvořila. Za zmínku snad stojí pouze Ťupova střela, která skončila jen vedle vzdálenější tyče. V první půli byl domácí brankář téměř bez práce, když v podstatě pouze sbíral míče ve svém pokutovém území a rozehrával zpětné přihrávky spoluhráčů.
            Druhý poločas začal aktivnější hrou hostů. V 54. minutě zahrál Císař trestný kop velmi slabě a střela doprostřed branky domácího brankáře Tomáše Fučíka neohrozila. Hosté se ale stále snažili o ofenzivní hru. Domácí velmi dobře hrající obrana je do šancí nepouštěla. Velmi kvalitní výkon předvedl především Kovář, který na kraji obranné řady dobře podporoval ofenzivní činnost. Druhý gól se zrodil v 67. minutě. Z pravé strany do otevřené obrany postupoval k soupeřově brance Kukrál, jeho přesnou přihrávku do středu hřiště zpracoval velmi dobře a na velkém prostoru hrající muž utkání Václav Homola a chytrou střelou obhodil vyběhnuvšího brankáře Slavíka a zajistil domácím zasloužený dvoubrankový náskok - 2:0. Do velké šance se pak dostal v 72. minutě střídající Michal Klika. To po levé straně unikl Vít Fučík, přesnou přihrávkou před branku vyzval svého spoluhráče ke skórování. Ten osamocen trefil jen dobře reagujícího brankáře Slavíka a domácí se potřetí neradovali. Klika si to vše vynahradil až na konci utkání, když dvě minuty před koncem utkání dostal přihrávku od Václava Homoly. Počkal si jak, zareaguje brankář a vyslal placírkou míč na branku. Kvalitní mirovický gólman se všemožně snažil, ale míč plachtil tak šikovně, že ho nezasáhl - 3:0. Další šanci na zvýšení náskoku měl i Adam Rakovan, jeho střela však v 90. minutě skončila nad brankou.
            Vítězství domácích bylo díky předvedené hře naprosto zasloužené. I hosté ukázali především ve druhé části hry svou sílu a herně v ní rozhodně nepropadli, spíš naopak. Překvapili domácí svým nasazením a bojovností. Herně na záchranu v soutěži rozhodně mají, když zlepší svou finální fázi hry. Do konce sezóny ale zbývá ještě mnoho zápasů a při tradiční vyrovnanosti soutěže se jim to může podařit.
Branky: 34. a 67. Václav Homola, 88. Michal Klika.
Rozhodčí: Libor Kaštánek – Václav Nosek, Tomáš Plaček. Delegát: Václav Hejlek. ŽK: 1:1 (32. Kloboučník – 36. Huleš). Diváků: 80.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Novák, Mrkáček, Tomáš Češka – Kloboučník (70. Michal Klika), Ťupa – Paseka (85. Jan Homola), Kukrál (89. Fedák), Václav Homola – Vít Fučík (81. Adam Rakovan). Trenér Petr Vašíček.
Mirovice: Slavík – Hřídel (32. Chadima), Peterka, Kazák, Jelínek – Michal Huleš (K), Kuba – Kvěch (46. Krušina), Císař (85. Hlavín), Radek Převrátil (46. Vácha) – Jakub Převrátil (81. Merta). Trenér Jiří Ureš.
Připravil Jan Šerhant.
Zpět