Áčko poprvé na jaře prohrálo

20.05.2012 22:13

 

Božetice  :   Sokol Bernartice  4 : 1 (0 : 0 )

 

            K utkání 22. kola  krajské fotbalové I.B třídy  zajížděli Bernartičtí do Božetic. Zkušené mužstvo soupeře je nejednou herně potrápilo a ani v tomto zápase to nebylo jiné. Ve vyrovnaném utkání, kde se soupeř prezentoval velmi kvalitní obranou a nebezpečnými protiútoky, nakonec hosté podlehli vysokým rozdílem. O tom ale rozhodla především poslední patnáctiminutovka, kdy hosté v touze po  maximálním bodovém zisku poněkud otevřeli obranu a domácí je za to náležitě trestali. Podle předvedené hry je to pro ně krutý výsledek, ale je velkým poučením pro další těžká utkání v soutěži, která je teprve čekají. Je však nutno poznamenat, že vítězství domácích bylo naprosto zasloužené.

Hosté začali utkání dobře a vytvářeli si od začátku šance. V 7. minutě zacentroval Psohlavec zprava  a Špánek střílel nad Hanzlíkovu branku. V 16. minutě prohodil Ťupa míč na osamoceného Paseku, jehož střelu vyběhnutím zlikvidoval božetický gólman. V 19. minutě zkušený Maťha centroval na zadní tyč, ale Fara na míč nedosáhl a bylo po příležitosti. O dvě minuty později měl šanci hostující D. Homola, brankář byl však u tyče včas a míč z jeho hlavičky chytil. Potom podobně vyřešil i zakončujícího Ťupu. Z voleje střílející Špánek  po rohovém kopu už netrefil míč tak, aby ohrozil jeho branku. Na druhé straně podobně skončila i Jelínkova střela. V 36. minutě se dostal do dobré pozice nebezpečný Kutálek a chtěl efektně zakončit. S jeho lehkou střelou však neměl Vít Fučík problémy. Před půlí vyvinuli hosté na soupeřovu branku zvýšený tlak a  přicházeli i šance. Ve 40. minutě Kovářův dobře zahraný trestný kop vyrazil Hanzlík na roh. Pasekův střelecký pokus opět zachránil božetický brankář. V závěrečných minutách kopali hosté tři rohy po sobě, ale ani po jednom z nich se jim nepodařilo ohrozit branku.  Mužstva odcházela do kabiny za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli začali domácí aktivněji, tlačili se před bernartické pokutové území a především kvalitní hrou své záložní řady v čele se zkušeným Miroslavem Maťhou hosty přehrávali. Po prvním rohovém kopu domácích v utkání zahrávaného Jelínkem v 50. minutě zůstal na zadní tyči nikým nekrytý kanonýr posledních zápasůKutálek, hlavičkou našel přesně prostor mezi tyčí a  brankářem Fučíkem a domácí se radovali poprvé - 1 : 0. To však hrou hostů nijak neotřáslo a dál usilovně dobývali branku domácích. Po dvaceti minutách se mohli radovat i oni. Ťupovo dlouhé autové vhazování prošlo v 69. minutě na Kukrála, který bez váhání prostřelil velmi kvalitního domácího brankáře - 1 : 1.  To byl pro hosty v tomto velmi teplém odpoledni nový impuls. Neradovali se  však dlouho. Nechali totiž v 74. minutě zleva projít aktivního Jelínka, jehož střelu z úhlu vytlačil brankář Fučík jen na nabíhajícího Kutálka, který prokázal svou zkušenost a bezpečně  zavěsil míč do sítě podruhé - 2 : 1. Hosté pak ve snaze vyrovnat, poněkud zapomínali na obranu a tlačili se do ofenzívy. Ťupův centr neproměnil na zadní tyči hlavou Novák. Při dalším brejku domácích v 82. minutě našel dokonalou přihrávkou Karel Janouch naběhnutéhoJelínka. Ten postupoval sám na branku a nemýlil se - 3 : 1. To byl rozhodující úder v utkání. Pak už jen následovala v 87. minutě další přesná přihrávka do běhu a vyběhnuvší brankář Fučík proti osamocenému Fr. Čiperovi. Ten  zatloukl poslední hřebíček do hostující rakve. Z velké dálky od postranní čáry totiž nasměroval míč levačkou tak dokonale, že se trefil přesně k vzdálenější tyči a tím definitivně zmrazil hostující mužstvo  - 4 : 1. Domácí zvítězili naprosto zaslouženě a předčili soupeře svou trpělivou a kvalitní hrou, opírající se o zkušené borce Zemana, K. Janoucha, Maťhu a Kutálka, kvalitního gólmana, dobrou hru obrany,  zálohy a dravého  Jelínka v útoku, ve všech směrech. To byly faktory, které se staly nepřekonatelnou  překážkou pro mladé bernartické mužstvo.

 Branky : 50., 74. Kutálek, 82. Jelínek, 87. Fr. Čipera - 69. Kukrál

Rozhodčí : Michal Ťupa - Jan Rinth a Martin Bašta

Žluté karty : 2 : 0 ( K. Janouch, Dušek )

Diváci  :  50

Božetice : Hanzlík - Dušek, M. Zeman, Fara, K. Janouch - Němeček (72. Aleš Hadáček), Tollinger, M. Maťha, Jar. Pinc - Kutálek (86. Zd. Stejskal), Jelínek (85. Fr. Čipera). Trenér Jiří Hadáček.

Bernartice : Vít Fučík - Novák, T. Češka, Suchopár, D. Homola -  Paseka, St. Češka Kovář, Ťupa (83. Vít Herink) - Špánek (64. Kukrál), Psohlavec (54. Tomáš Fučík). Trenér Petr Vašíček.

 

Zdroj Sokol Bernartice

Zpět