Áčko po dvou ztrátách zabralo

27.09.2016 10:20

Sokol Bernartice – FK Nová Ves-Brloh 3:0 (2:0)

V 7. kole krajské 1.A třídy se střetli Bernartičtí se soupeřem, který byl pro letošní ročník soutěže přeřazen z druhé skupiny. Pro mužstvo byla Nová Ves-Brloh zcela neznámým soupeřem. V utkání byli domácí od počátku aktivnější a vytvářeli si šance. Hosté většinou pouze bránili a na domácího gólmana v průběhu celého prvního poločasu nevystřelili. Druhá část byla podobná té první. Hosté, když už se odhodlali ke střelbě, tak jejich pokusy vždy bránu minuly. Domácí si hlídali svůj dvoubrankový náskok a soupeře do ničeho nepouštěli. Bernartičtí pak zahodili mnoho svých příležitostí, ale na solidní výsledek to stačilo.

Zpočátku aktivnější domácí dvakrát ohrozili soupeřovu bránu Ťupou, v obou případech střely brankář Novák zlikvidoval, i když ta druhá mu nadělala více starostí a vyřešil ji až napodruhé. Syrovátkova střela v 11. minutě skončila zblokována obráncem rohovým kopem. Trestný kop z hranice šestnáctky poslal Kovář jen na pravou tyč soupeřovy brány a odražený míč obránce hostů odkopl do bezpečí. Ve 21. minutě se zrodil první gólový úspěch domácích. Syrovátkovu přihrávku z pravé strany dorazil do sítě tísněný stoper Jakub Novák a jeho jmenovec v bráně Josef na míč umístěný tyči nedosáhl - 1:0. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Dlouhý nákop bernartického gólmana Tomáše Fučíka se ve 30. minutě odrazil na hranici šestnáctky od země, novoveský brankář míč podběhl a Václav Homola byl tam, kde má být a do opuštěné brány míč dorazil - 2:0. Kovář pak střílel ze skrumáže ve 40. minutě nad branku. První střelecký pokus hostů přišel až ve 42. minutě, kdy Vlček poslal míč vysoko vedle bernartické brány. Poločas skončil v poklidném tempu a soupeři odcházeli do kabin při dvoubrankovém vedení domácích.
Druhý poločas měl podobný charakter jako celý první. Druhý střelecký pokus hostů se uskutečnil v 53. minutě a Švarcova střela skončila nad bránou. V 63. minutě hry pronikl do pokutového území hrotový útočník Brož, byl sražen bránícím bekem a rozhodčí odpískal pokutový kop. Míč si na značku postavil brankář Tomáš Fučík a mířil doprostřed brány, když brankář Novák reagoval k pravé tyči - 3:0. V 66. minutě prověřil ještě jeho kvality nádhernou střelou Stan. Češka, po jeho výborném zákroku u levé tyče následoval rohový kop. O minutu později Pasekovo zakončení z pravé strany směřovalo jen do brankáře. V poslední desetiminutovce měl ještě dva střelecké pokusy z pravé strany Kovář a oba vždy minuly zadní tyč. Hosté se už v závěru zápasu poněkud vyčerpaní nezmohli na nic, co by stálo za zaznamenání. Utkání tak domácí v klidu dovedli do vítězného konce.
V příštím 8. kole odehrají Bernatice opět zápas v domácím prostředí a soupeřem jim bude Meteor Tábor. Výkop je v neděli 2. října v 16:00 hodin.
Branky: 21. Jakub Novák, 30. Václav Homola, 63. Tomáš Fučík (11). Rozhodčí: Karel Kříž st. - Petr Nedvěd, Frant. Bumba. DFA: Karel Němeček. ŽK: 1:3 (77. Buriánek - 14. Josef Novák, 20. Jiří Anderle ml., 39. Jiří Anderle st.). Diváků: 100.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Jakub Novák, Trantina, Tomáš Češka - Kloboučník (56. Stan. Češka), Ťupa - Paseka (80. Sláma), Syrovátka (76. Buriánek), Václav Homola - Brož. Trenér Petr Vašíček.
Nová Ves-Brloh: Josef Novák - Brych, Jiří Anderle st., Chmelař, Zdeněk Sekera (75. Radek Postl) - Martin Sekera, Jiří Vlček (K), Jiří Anderle ml., Smieško - Ondřej Švarc, Tomáš Hüttner. Trenér Karel Švarc.

Zpět