Áčko má náskok pěti bodů

07.11.2011 15:01

Bernartice A - Záhoří A   3:1 (2:1)

 

 

Bernartice: K závěrečnému utkání podzimní části krajské fotbalové I. B třídy cestovali fotbalisté Sokola Záhoří za svým nejbližším soupeřem do Bernartic. Se zájmem očekávané derby mělo na hřišti v Bernarticích pikantní příchuť. A nebylo divu, vždyť se střetly celky, které okupují první a třetí příčku na fotbalovém řebříčku. Lídr soutěže chtěl potvrdit svoji domácí neporazitelnost a tým Záhoří poslední čtyřzápasovou výbornou sérii. Příznivci obou táborů si určitě přišli na své.

 

Domácí začali nebojácně, ale stoprocentní šanci si naopak vytvořili hosté. Ve 4. min. mohli Záhořští vést, to by ale musel po Blažkově přihrávce mít Šimek z deseti metrů přesnější mušku, projektil z jeho kopačky o pár decimetrů přelétl břevno Fučíkovy branky. V 9. min. utekl po levé straně agilní Syrovátka, který přihrál Psohlavcovi, jenže jeho střela byla nepřesná. Vzápětí musel Záhořský gólman jedovatou střelu Syrovátky vyrazit do pole.

Do vedení však šel tým Záhoří ve 14. min., když Martin Kvěch zprava přesprintoval jednoho z domácích obránců, přihrál přesně Blažkovi, a ten už si věděl rady – 0:1. Inkasovaný gól byl pro domácí signálem ke zvýšenému úsilí, jenže pokusy Paseky a Ťupy Kápl kryl a Psohlavcova bomba šla mimo. Ve 27. min. bylo srovnáno. Hosté jen na okamžik nechali ve vápně volného Syrovátku, na jehož přesnou hlavičku k pravé tyči Kápl nedosáhl – 1:1.

Poté Záhořští vážněji zaútočili až ve 39. min., když Martin Kvěch obešel dva protihráče, ale zkušený Skočil ho skvěle odzbrojil. V závěrečných pěti minutách první půle domácí přitlačili svého soupeře na jeho polovinu, jenže střelecky se jim vůbec nedařilo. Až přišla šťastná a spásná 44. min. Po nenápadné akci a po střetu Kloboučníka s brankářem Káplem nařídil rozhodčí problematickou penaltu, kterou Skočil s jistotou proměnil – 2:1. To byla na cestu do kabin pro záhořské fotbalisty studená sprcha.

Po změně stran byli hosté domácímu týmu naprosto vyrovnaným soupeřem. Hned v úvodu Blažek v jasné šanci pálil nad. V 52. min. se Ciboch šikovně proháčkoval do bernartického vápna, kde byl nešetrně zastaven jedním z domácích obránců, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Za tři minuty Kotal fauloval Cibocha, standardka Michala Kvěcha sestřelila ve zdi St. Češku a odražený míč poslal Blažek nad. V 62. min. Psohlavec po vydařené kombinační akci Paseky a Ťupy technickou střelou těsně minul pravou tyč Káplovy banky.

Záhořští ve snaze srovnat skóre si vynutili územní převahu a vypracovali si i několik příležitostí. Tu největší měli v 76. min., když Kořán utekl po levé straně, ale jeho střela byla příliš slabá a jeden z domácích obránců ještě před brankovou čarou zakročil. V 80. min. šel Syrovátka společně s Vítem Fučíkem na osamoceného Malého, který jejich úmysl vystihl a nebezpečí zažehnal. Pak Blažkův trestný kop T. Fučík vystihl a nebezpečí zažehnal.

Pět minut před koncem Malý výstavní střelou pořádně protáhl bernartického gólmana. Nepozornost v defenzivě Záhoří domácí potrestali – to v poslední minutě kanonýr Syrovátka neomylně stanovil konečné skóre utkání – 3:1.

Sokol Bernartice – Sokol Záhoří 3:1 (2:1)
Branky:
Syrovátka 2, Skočil (11) – Blažek.
Rozhodčí: Škuthan.
ŽK: 2:5 (Kotal, Psohlavec – Michal Kvěch, Hauser, Blažek, Ciboch, Hadraba).
Rohy: 6:2.
Diváků: 90.

Sestavy

Bernartice: T. Fučík – Novák, Kotal, Skočil (65. Vít Fučík), Homola – Paseka, Psohlavec, St.Češka (62. Kovář), Ťupa – Kloboučník, Syrovátka. Trenér Petr Vašíček.

Záhoří: Michal Kápl – Hauser, Malý, Hadraba, Hendrych (57. Kořán) – Michal Kvěch, Ciboch, Šimek (69. Opava), Volavka – Martin Kvěch, Blažek. Trenér Zdeněk Hůla.

Připravil Václav Karas (Záhoří)

 

Zpět