Áčko doma jen remízovalo

14.09.2010 10:33

Sokol Bernartice  : SK KAVAS Větrovy   1 : 1  (0 : 1 )

             Ve 4. kole podzimní části krajské 1. B třídy hostili domácí soupeře z Větrov. Hosté se v utkání představili  zabezpečenou  obranou a rychlými protiútoky, z nichž jeden v první části hry realizovali. Hra domácích tentokrát neměla parametry minulých zápasů a jen velmi těžce se prosazovali přes hostující obranný systém. Ve druhé části hry se jim nakonec jednou podařilo skórovat a zajistit si tak alespoň bod. Hosté  předvedli chytrou a dobře organizovanou hru a byli pro domácí zcela vyrovnaným soupeřem.

Domácí byli od počátku hry aktivnějším mužstvem. V 6. minutě přihrál zleva Kloboučník míč na zadní tyč, na něj si naběhl St. Češka, ale jeho střelu zblokoval obránce na roh. Trestný kop v 9. minutě na druhé straně prováděl Flachs, jeho střelecký pokus bez problému zlikvidoval pozorný T. Fučík. Poté našel Ťupa ve pokutovém území Šerhanta, jehož střelu odvrátil dobře atakující obránce na roh. Další střelu St. Češky ve 24. minutě zlikvidoval větrovský gólman Pecháček. Hosté se ujali vedení po brejku, kdy se do ofenzívy zapojující domácí obránci nestačili vrátit a pokrýt soupeřovi hráče. Ve 26. minutě unikl zleva Boháč a přesně přihrál na volného Bílka, který parádní střelou levačkou trefil pravý horní roh Fučíkovy svatyně - 0 : 1. To domácími příliš neotřáslo a pokračovali v náporu. Ve 32. minutě si naběhl na Hrychův centr Kotal, ale vypálil jen vedle soupeřovy branky. Prvním otřesem pro domácí bylo zranění jejich kapitána Skočila, který si v 35. minutě při souboji s útočícím protihráčem zlomil prst na levé ruce(Hop 1.jpg). Do konce poločasu domácí dohrávali jako opaření a hosté toho v závěrečných okamžicích ač oslabení o jednoho hráče málem využili. Ve 43. minutě se ocitl sám před brankářem T. Fučíkem nastartovaný Vobr, ale jeho střelu  bernartický gólman v pádu vyrazil do pole.

Druhou část zápasu začali lépe domácí. Ve 49. minutě vystřelil přesně St. Češka a hostující brankář míč vyrazil do pole. O dvě minuty později Ťupův střelecký pokus skončil vedle vzdálenější tyče. V 59. minutě Suchopárovu střelu obloučekem větrovský brankář z pod břevna schoval ve svých rukavicích. Domácí pokračovali v aktivní hře a to se jim vyplatilo. Hrych unikl zprava v 65. minutě, elegantně se zbavil obránce a od brankové čáry připravil Šerhantovi skvělý balón. Nabíhající útočník již neměl mnoho práce míč dorazil do nekryté části branky - 1 : 1. Domácí pokračovali v náporu a snažili se rozhodnout utkání ve svůj prospěch. Měli v těchto fázích více ze hry. Hosté velmi dobře vykrývali prostor před svou brankou a neumožňovali domácím pronikat do své obrany. Z větší vzdálenosti bohužel domácí nezakončovali. V 80. minutě z ojedinělé standardky ve druhé půli střílel Kubka a brankář V. Fučík jeho pokus odvrátil na roh.  V posledních deseti minutách domácí ještě zvýšili  aktivitu, která vyústila v 90. minutě střelou Paseky do boční sítě.

Domácí tentokrát neodehráli tak kvalitní zápas, aby se mohli radovat z vítězství. Pochvalu zaslouží snad jen neúnavně bojující Hrych, který mimo jiné připravil vyrovnávající gól. Hosté dobrou hrou jak v poli, tak hlavně v obranné fázi, domácím neumožnili vícekrát skórovat. Velmi dobře zachytal Pecháček, který vyřešil hodně nebezpečných situací, v obraně vynikl stoper Dubský a výkonem se mu přiblížil Kubka. V záloze byl nejvíc vidět  Boháč a v útoku velmi pohyblivý Vobr a produktivní Bílek. Hosté si za svůj výkon bod plně zasloužili.

 

Branky : 65. P. Šerhant - 26. Bílek

Rozhodčí: Vlastimil Šnajder - Robert Crkva a Michal Peklo

Žluté   karty :  4 : 4 ( Kloboučník 2x, Suchopár, St. Češka - Flachs 2 x, Purman, Dubský)

Červené karty : 1 : 1 - Kloboučník (60.) - Flachs (30.)

Diváci  :  110

Sestavy:

Bernartice : Tomáš Fučík - P. Homola, Skočil (35. Novák), Suchopár, T. Češka - Hrych, St. Češka, Kloboučník, Ťupa - Kotal (56. V. Fučík ), P. Šerhant (84. Paseka). Trenér Petr Vašíček.

Větrovy : Pecháček - Koudelka (73. Hradil), Dubský, Kubka, Říha (16. Drhovský) - Purman, Jar. Vacek, Flachs, Boháč - Vobr, Bílek. Trenér Vít Sluka.

  

Připravil Jan Šerhant

Zpět