Áčko doma porazilo Vacov

26.10.2015 14:52

Sokol Bernartice – SK Vacov 4:1 (3:0)

V desátém kole krajské 1.A třídy měli Bernartičtí v domácím prostředí za soupeře tým z Vacova. Hosté doma pravidelně bodují, avšak v zápasech na hřištích soupeřů již tak úspěšní nejsou. Toto utkání nebylo výjimkou. Domácí zaznamenali rychlý gól, který jim do pokračování zápasu vnesl klid. S přibývajícími minutami se přizpůsobili hře hostí a v nastoupeném počátečním tlaku pokračovali až zhruba po půlhodince. Do přestávky odskočili na tříbrankové vedení a to zápas v podstatě rozhodlo. Ve druhé části hry se díky střeleckému probuzení svého kanonýra v tomto utkání dostali ještě o branku výše. Hosté před koncem pouze korigovali výsledek. Bernartičtí se tedy opět vrátili na druhé místo tabulky i díky selhání Blatné v domácím prostředí s rezervou Milevska.
Domácí vlétli do utkání zhurta a hned na počátku utkání zaznamenali důležitou branku. Zprava unikl ve 2. minutě Brož, poslal míč kolem vyběhnuvšího gólmana k tyči, jeho nepříliš prudkou střelu před brankovou čarou ještě dorazil atakovaný Adam Rakovan a bylo to - 1:0. Hra se pak odehrávala mezi vápny a až v 17. minutě unikl zprava Rakovan, jeho přihrávku před branku dobře netrefil Václav Homola a z dobré šance nebylo nic. I hosté zahrozili ve 23. minutě. To kapitán Švihel centroval z trestného kopu míč na zadní tyč, jeho dobře zatočený centr z trestného kopu minuli jak Zábranský tak i Mls a balon skončil za brankovou čarou v autu. Hned z protiútoku si dobře narazil míč Brož s Rakovanem a jeho střela levačkou směřovala k tyči, avšak vacovský gólman Lácha míč vytěsnil mimo bránu na roh. Po jeho zahrání hlavičkoval přesně Trantina, ale zase míč z brankové čáry vyhlavičkoval za již překonaným brankářem stoper Červenka. V 26. minutě vynikající oblouček do šibenice z kopačky Macha u zadní tyče vytáhl skvělým zákrokem brankář Tomáš Fučík a ochránil domácí před vyrovnávací brankou. Pak už přišli opět ke slovu domácí a zaznamenali dva rozhodující údery. Dlouhý výkop domácího brankáře ve 29. minutě proskočil na mezi beky se prosmyknuvšího Adama Rakovana, který přesnou střelou k pravé tyči rozesmutněl soupeře podruhé - 2:0. Ve 36. minutě se ve prospěch domácích skóre pohnulo potřetí. Kovářův dobře zatočený míč z trestného kopu našel hlavu stopera Jakuba Nováka, který se z takových hlavičkových soubojů většinou nemýlí a trefil se přesně k vzdálenější tyči - 3:0. Ve 45. minutě měl ještě možnost z úhlu pálit Paseka, ale obránce míč odkopl do bezpečí. Domácí si tedy během poločasu vytvořili luxusní náskok.
Hra ve druhé půli už z jejich strany měla spíš udržovací charakter, přesto v 54. minutě svoje vedení ještě navýšili. Novák poslal přesnou kolmou přihrávkou do útoku Patrika Brože, který byl asi společně se svým ofenzivním spoluhráčem Rakovanem nejlepší na hřišti. Zatáhl totiž míč do pokutového území, přesnou přihrávkou před branku vyzval Adama Rakovana ke skórování, ten tak oslavil své sobotní jednadvacáté narozeniny parádním hattrickem - 4:0. Hosté se všemožně snažili zápas alespoň korigovat. Jejich střely buď nebyly přesné nebo je v pohodě pochytal spolehlivý bernartický brankář. V 70. minutě vyslal pouze lehkou střelu Roučka a o chvilku později chytil také střelecký pokus Macha. V 81. minutě se přece jen hosté dočkali, když levý bek Lukáš Král vypálil z úhlu z velké vzdálenosti a míč se odrazil od zadní tyče k protilehlé do sítě. Hezký "angličan" na závěr tohoto pro domácí velmi povedeného utkání. V 85. minutě ještě střídající dorostenec Staněk střílel vedle bližší tyče a minutu před koncem utkání vypálil Vít Fučík nad branku.
V líbivém herně velmi dobře zvládnutém utkání domácí zaslouženě zvítězili a vrátili se na druhé místo tabulky. Za týden vyjíždějí do Týna na Olympii zabojovat o další body, i když na tohoto soupeře zatím nenašli účinnou zbraň jak s ním bodovat. Forma z minulých utkání však naznačuje, že by se jim to tentokrát mohlo podařit.

Branky: 2., 29. a 54. Adam Rakovan, 36. Jakub Novák - 81. Lukáš Král. Rozhodčí: Jiří Polák - Filip Sebera, Pavel Votava. DFA: Luděk Haviar. ŽK: 5:3 (18. Suchopár, 55. Kukrál, 58. Mrkáček, 84. Kovář, 87. P. Homola - 8. Červenka, 48. Mls, 65. Roučka). Diváků: 75.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Mrkáček (67. Vít Fučík), Mir. Suchopár (57. Petr Homola) - Kukrál, Trantina - Paseka (57. Vít Herink), Brož, Václav Homola - Adam Rakovan (77. Staněk). Trenér Petr Vašíček.

Vacov: Lácha - Mls (65. Roučka), Moutelík, Červenka, Král - Blahout (60. Ant. Bujok), Zábranský, Mach, Zdeněk Švihel (K) (60. Vojtěšek) - Zitta, Jar. Ketzer. Trenér Milan Satrapa.

foto zde: bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Bern_Vacov_podzim_2015_od_p._Pubala/

Zpět