9 bodů z anglického týdne

02.10.2011 18:22

Březnice – Sokol Bernartice   1:3  (0:1)

Anglický týden zakončili hráči Bernartic u nováčka z Březnice.  Domácí si v úvodu utkání vytvořili slibné příležitosti, ty však nedokázali využít. Hosté začali přebírat iniciativu a do poločasu se dostali do vedení. Po hrubé chybě hostující obrany v začátku druhé půle se stav srovnal a domácí mohli jít i do vedení. Podobně jako v prvním poločase však šance zahodili a pykali za to v závěru. Hosté si odvezli všechny body a z anglického týdne tak mají 9 bodů ze hřišť soupeřů.

Již v první minutě centroval Syrovátka do pokutového území, kde se při snaze zakončit nepříjemně srazil Ťupa s Psohlavcem. V 6. minutě nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu domácí Kamarád, jeho pokus však skončil těsně vedle Fučíkovy branky. O čtyři minuty později si s domácím kapitánem narazil Pikl a postupoval sám na hostující branku, jeho pokus však skončil mimo tyče. V 15. minutě se ve vápně uvolnil domácí Kubíček a zjevil se sám před Fučíkem, který mu však svým zákrokem nedovolil skórovat. Od té doby se tlačili dopředu již pouze hosté. Ve 22. minutě postupoval sám na domácí branku Ťupa. Na hranici pokutového území byl faulován, ale domácí hráč viděl pouze žlutou kartu. Následnou standardku rozehrál Skočil, ale branku přestřelil. O minutku později se individuelně prosadil Paseka, když prošel od lajny celým vápnem, ale jeho zpětnou přihrávku domácí zablokovali. V 31. minutě se hosté dočkali první branky, když Syrovátka krásnou kolmicí našel P. Homolu, který přistrčil balón Psohlavcovi a ten již sám před brankou neomylně zakončoval (0:1). Do konce poločasu hosté kontrolovali hru, ta už ale žádnou šanci nepřinesla.

48. minuta přinesla příležitost Kotala, ten po dlouhém autu hlavičkoval na zadní tyč a domácí brankář vytěsnil míč jen do míst, kde byl Syrovátka. Jeho dorážku však stihli domácí zablokovat na roh. V minutě padesáté Paseka přihrával domů Fučíkovi, jeho úmysl vystihl domácí kapitán Kubíček a s nabídnutou šancí si poradil (1:1). O tři minuty později mohli jít domácí do vedení. Kubíček zatáhl míč po lajně a vybídl Škarvadu ke skórování, ten však z malého vápna nastřelil jen skvěle reagujícího T. Fučíka. V devětašedesáté minutě vyslal Kotal do šance Psohlavce, který postupoval sám na domácí branku, následně byl faulován ve vápně, ale sudí k údivu všech nechal hru pokračovat. Hosty tato situace zdravě nabudila a přišpendlili domácí před jejich branku. V 73. minutě centroval Psohlavec, na přední tyč naběhl Syrovátka a po jeho teči musel zasahovat Hajíček. 76. minuta přinesla standardku pro Skočila, ten přes zeď dobře umístil balón, ale domácí brankář se vytáhl skvělou robinsonádou. O tři minuty později byl však domácí brankář bez šance, když Syrovátka prodloužil nákop z hlouby pole, čímž vyslal Paseku do brejku a ten se nemýlil (1:2). V 83. minutě zaznamenal svou první branku za A-tým Kukrál, když nadvakrát překonal domácího brankáře (1:3), a rozhodl tak o konečném výsledku.   

Branky: 50. Kubíček – 31. Psohlavec, 79. Paseka, 83. Kukrál

Rozhodčí: Luboš Zabilka – Nikola Průchová – Michal Prchlík

Delegát: Milan Makovička

Žluté karty: 2:3 ( 22. Prášek, 73. Škarvada – 18. S. Češka, 37. Syrovátka, 78. Kotal )

Divác: 80

Březnice: Hajíček – Hanzlík, Kamarád, Prášek (58. Kostelec), Šonka, Kníže (27. Šturc), Kubíček, Pikl, Dušek, Škarvada, Tůma

Bernartice: T. Fučík – D. Homola, Skočil, Novák, P. Homola – Paseka, S. Češka (46. Kotal), Kovář, Ťupa – Syrovátka (88. V. Fučík), Psohlavec (75. Kukrál)

Připravil: Vít Fučík                            

 

 

Zpět