9:0! vstup do sezóny par excellence

22.08.2010 23:43

Bernartice A - Chotoviny  9:0 (4:0)

V prvním mistrovském utkání nové fotbalové sezóny hostili bernartičtí hráči soupeře ze sousedního okresu z Chotovin, který obsadil v minulém ročníku krajské 1. B třídy 6. místo výsledkové tabulky. Hosté přijeli bez několika hráčů základní sestavy a na jejich hře to bylo hodně znát. Domácí je přehrávali ve všech směrech a tak si odvezli obrovský debakl, který většina návštěvníků na domácím hřišti nepamatuje.

 Začátek utkání byl bojovný a domácí v něm ztratili hned na začátku utkání svého záložníka Kotala, který odnesl souboj s ostrým chotovinským hráčem výronem v kotníku. K první standardní situaci se dostali domácí v 9. minutě. Skočilův trestný kop odvrátil obránce na roh.  15. minutě šli již domácí do vedení. Kloboučník vysunul kolmicí P. Šerhanta, ten se zbavil obránců a tvrdou střelou rozvlnil síť soupeře poprvé - 1 : 0. V 18. minutě byl Šerhant faulován před pokutovým územím, trestný kop Skočila vytáhl ze šibenice chotovinský gólman Pecka na roh. Jordák fauloval v 28. minutě ve vápně  Šerhanta, který se ho zbavil a postupoval sám na brankáře, následoval pokutový kop. Skočil jej s přehledem proměnil a domácí odskočili o dvě branky. Hned ve 30. minutě si Psohlavec narazil s Hrychem a trefil se přesně k levé tyči bezmocného Pecky - 3 : 0. To ale ještě nebylo z velkého náporu domácích vše. Ve 32. minutě posadil St. Češka svým centrem z rohového kopu míč přesně na hlavu Nováka, který u vzdálenější tyče zamířil dokonale a zaznamenal čtvrtý úspěch domácích. V této chvíli to z hosty nevypadalo moc dobře. Domácí dál pokračovali v nátlakové hře, ale již bez gólového efektu. Kloboučník přestřelil branku, když se dostal k odraženému míči z rohového kopu. V 37. minutě měli ojedinělou šanci hosté, po chybě domácích se k míči dostal Marek Moos, ale zakončil střelou nad Fučíkovu branku. Do poločasu ještě Hrych v šanci nezakončil a po kombinaci Kloboučník - Ťupa - Hrych, posledně jmenovaný střílel levačkou těsně nad branku. Do kabin odcházeli mnohem spokojenější domácí.

 Ve druhé půli pokračovali Bernartičtí v herním a střeleckém konzertu. Hned v 46. minutě vypálil zprava Kloboučník, brankář jeho střelu vytáhl na roh. V 47. minutě vystřelil Šerhant a od zadní časti Kloboučníkova těla se míč odrazil do sítě - 5 : 0. Hned v 51. minutě domácí odskočili na šestibrankový rozdíl. Ťupa si narazil míč se St. Českou, zleva od brankové čáry nacentroval na zadní tyč, tam si naběhl Šerhant a přesnou hlavičkou  rozvlnil síť. V 59. minutě po prvním dotyku s míčem v útoku zaznamenal branku i T. Fučík, který po výkopu svého bratra Víta obešel obránce a v pádu skóroval - 7 : 0. Ťupa střílel v 69. minutě vedle Peckovy svatyně. Ve 75. minutě se podařilo V. Fučíkovi vychytat nadvakrát šance Vrhela. Poté Hrychova střela zprava skončila vedle vzdálenější tyče. V 77. minutě se domácí dočkali dalšího úspěchu . Zleva unikl Ťupa a jeho přihrávku pod sebe proměnil bez problému střelou k levé tyči Kloboučník - 8 : 0. V  86. minutě dostali šanci ke korekci výsledku i hosté. Míč ze Sedlákova trestného kopu však V. Fučík vyrazil na roh. Poslední hřebíček do rakve hostů přibil Paseka, který si v 88. minutě narazil míč s Hrychem a levačkou trefil přesně k bližší tyči a stanovil tím výsledek utkání na  - 9 : 0. V 90. minutě mohl ještě posledně jmenovaný narazit desítku, ale šanci mu zmařil hostující obránce.

Hosté nezahráli dobré utkání i díky již zmíněnému oslabení. Domácí mužstvo zahrálo jako celek jedno z nejlepších utkáních na domácí půdě a to ještě neproměnilo mnoho brankových příležitostí. Spolehlivě zachytali oba brankáři, i když neměli dostatek příležitostí k vyniknutí. Ve vynikajícím světle se ukázal stoper Skočil, s ním i krajní bek, ještě dorostenec, Novák. V záloze pracoval velmi dobře Hrych s Psohlavecem, i zbývající dva Ťupa a St. Češka zásobovali útočníky kvalitními míči k zakončení. V útoku hráli prim Kloboučník a hlavně Šerhant, který přes krátkou dobu strávenou na hřišti, byl u pěti branek domácích. Diváci odcházeli spokojení a nepamatují od svých borců takový střelecký a herní potenciál.

Branky : 15. a 51.  P. Šerhant, 47. a 77. Kloboučník, 28. Skočil (11), 30. Psohlavec, 32. Novák, 59.  T. Fučík, 88. Paseka

Rozhodčí: Vladimír Ryneš - Petr Hrubý a Josef Kalina

Žluté   karty : 1 : 4 ( T. Češka - M. Moos, Lachout, Jordák, Podroužek )

Diváci : 80

Sestavy:

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, Skočil, Suchopár, T. Češka - Hrych, St. Češka, Kotal (6. P. Šerhant ( 52. Paseka)), Ťupa - Kloboučník, Psohlavec (58. Vít Fučík). Trenér Petr Vašíček.

Chotoviny : Pecka - Sekal (77. Klejna), Jordák, Podroužek, Lachout - Sirotek, Marek Moos, Sedlák, Vrhel - Sedláček (67. Linda), Čech (46. Pekárek). Trenér Gabriel Kollárik.

                                                                                                                                 Připravil Jan Šerhant

  

Zpět