5 branek v síti lídra tabulky

08.05.2011 22:46

Bernartice "A" - Želeč  5:2 (2:1)  bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Bern_-_Zelec_11/#

Ve 20. kole krajské 1. B třídy hostili domácí soupeře z nejtěžších,  lídra tabulky ze Želče. Po úvodních minutách to vypadalo, že hosté domácí co do fotbalovosti a produktivity jasně předčí. Opak byl však pravdou, domácí přečkali počáteční nápor hostů a šli do vedení. Hosté sice vzápětí kontrovali,  ale otěže zápasu přebrali domácí a poločas zaslouženě vyhráli. Ve druhé části hry nasázeli poněkud překvapeným hostům další tři branky během úvodní čtvrthodinky. Ti pak svou neukázněností již neměli hráče ani síly s výsledkem cokoli udělat. Domácí po soustředěném výkonu odehráli své nejlepší utkání na jaře a zaslouženě zvítězili.

            Již ve 3. minutě hry zahrozil Barteska dobře provedeným trestným kopem a Vít Fučík  vytáhl míč u tyče na rok. Domácí se ale z počátečního náporu favorita otřepali a v 11. minutě po pěkné kombinační akci šli do vedení. Paseka vybojoval míč unikl svému strážci a centrovaný míč hlavičkoval přesně Kotal a bylo to - 1 : 0. Vzápětí v další minutě nahrál od brankové čáry Jánský míč pod sebe a nikým nekrytý Barteska již věděl co s míčem udělat  a střelou z první lehce skóroval - 1 : 1. Tento moment ale výkon domácích nijak neovlivnil a dál svou dobrou kombinační hrou vytvářeli tlak na hostující branku. Ve 22. minutě Paseka vysunul kolmo Kloboučníka, jehož centrovaný míč hlavičkoval Kotal na zadní tyč Hovorkovy branky a trefil dokonale - 2 : 1. Další šanci měli domácí v 31. minutě hry. To rychlonohý Paseka našel zleva Kloboučníka, ten prohodil na Ťupu, jehož střela skončila vedle vzdálenější tyče. O minutu později unikl zleva Homola, přihrával před branku T. Fučíkovi, ale přihrávka nebyla přesná a bernartický útočník nemohl zakončit. V 35. minutě zahrozil opět ze standardky exligový Barteska,  jeho trestný kop tečovala domácí zeď a byl z toho rohový kop. Na to si T. Fučík všiml poněkud vyběhnutého brankáře Hovorky a lobem z poloviny hřiště ho donutil k rychlému návratu do branky a míč s obtížemi chytil. V 39. minutě Barteskovu střelu vytáhl Vít Fučík na roh. Poločas pak skončil zaslouženým vedením domácích.

            Druhý poločas zahájili lépe domácí, v 48. minutě fauloval Mrázek před šestnáctkou Kotala. Trestný kop zahrával Skočil a svou typickou technickou střelou k pravé tyči nedal Hovorkovi žádnou šanci na úspěšný zásah - 3 : 1. V 51. minutě dostal druhou žlutou kartu za strčení do Kotala v přerušené hře Vesecký a šel pod sprchy. Po centru T. Fučíka v 54. minutě hlavičkoval Kloboučník do tyče. Po dalším centru z pravé strany přiťukl Ťupa míč hlavou v 56. minutě na Kloboučníka, který se konečně trefil a zvýšil stav na - 4 : 1. Pak byl za urážku rozhodčí vyloučen v 59. minutě Mrázek. Z trestného kopu a v 61. minutě nacentroval zprava Skočil, v pokutovém území našel Kotala, který hlavičkoval mimo vzdálenější tyč Hovorkovy branky. Hned minutu na to po sílícím tlaku na hostující branku přihrál do volného prostoru Kotal na Paseku, ten centroval na Kloboučníka, který nastřelil hlavou tyč a odražený míč dopravil do sítě tentokrát nohou hbitý Kotal - 5 : 1. V tomto okamžiku byl lídr tabulky doslova na kolenou.  Domácí se již nikam nehrnuli,  hostům  chyběl v záloze Barteska, který se musel přesunout do obrany na místo stopera a už nebyl nikdo z hostů, kdo by zásoboval v oslabení útok kvalitními míči.  Hosté přece jen upravili ke konci na přijatelnější  výsledek. V 87. minutě Barteska z hloubi pole vysunul Šabarta, obránci byli rozhozeni a želečský záložník bez větších problémů prostřelil, ve druhé půli téměř bez zásahu, brankáře Víta Fučíka - 5 : 2. V utkání byl ještě v 88. minutě vyloučen Konvalinka. Pak se již dohrávalo z povinnosti a všichni čekali na závěrečný hvizd. Domácí za výkon jara, koncovku a kvalitní hru  celé jedenáctky zaslouží absolutorium.

            U hostů byl nejlepší pro svou konstruktivní a inteligentní hru exligový Milan Barteska,  v záloze s ním byl nejvíce vidět Šabart a v útoku šikovný Kubatý, který svými přihrávkami do ohně znamenal největší nebezpečí pro soupeřovu branku. Domácí mužstvo zahrálo výborně jako celek. Spolehlivě chytal Vít Fučík. V obraně byli bezchybní jak Skočil, tak i Suchopár a na nezvyklém místě Paseka. V záloze dominoval Kotal, který drží obdivuhodnou formu a zaskvěl se i střelecky. V útoku byl hodně vidět pohyblivý a velmi aktivní Kloboučník.

            Branky :  11., 22., 62. Kotal, 48. Skočil, 56. Kloboučník - 12. Barteska, 87. Šabart

            rozhodčí: David Šnorek - Jiří Klimeš a Hana Ambrožová

 

Žluté   karty :  3 : 5 ( Skočil, Paseka, Hrych - Vesecký 2x, Jánský, Barteska, Hovorka)

Červené karty :  0 : 3 ( 51. Vesecký, 59. Mrázek, 88. Konvalinka)

Diváci  :  120

Sestavy:

Bernartice : Vít Fučík - Paseka, Skočil, Suchopár, P. Homola - Hrych, St. Češka (63. Kovář), Kotal (75. Novák ), Ťupa - Kloboučník, T. Fučík (57. T. Češka). Trenér Petr Vašíček.

Želeč : Hovorka - Vesecký, Štěpánek (11. Vinklárek) , Mrázek, Konvalinka - Šabart, Kolací, Barteska, Nápravník - Kubatý, Jánský. Trenér Martin Janoušek.

 

Připravil     Jan Šerhant

Zpět