3 boby ze Sepekova

29.04.2012 21:16

 

Sokol Sepekov  :   Sokol Bernartice  1 : 2 (1 : 1 )

 

            V dalším  utkání v rámci jarní části krajské fotbalové I.B třídy  hostovalo mužstvo Sokola Bernartice v Sepekově.  Na hřišti se odehrálo oboustranně jen průměrné utkání. Domácí svou dobrou obrannou činností otupili ostří soupeře, avšak směrem dopředu za celé utkání téměř nic nevytvořili. Hosté neustále bušili do obrany domácích, ale branky i z velkých příležitostí nepřicházely. Nakonec se dočkali až v nastaveném čase a utkání rozhodli ve svůj prospěch.

            První "střelecký" pokus na branku měli domácí, z hloubky pole nakopnutý míč se odrazil nepředvídatelně od nerovnosti povrchu hřiště a T. Fučík v brance měl hodně starostí, aby míč směřující k tyči s maximálním vypětím sil vytlačil na roh. V 5. minutě pak vystřelil Petr Palus, ale branku netrefil. Pak už začali úřadovat hosté. V 7. minutě trestný kop zahrávaný zprava Psohlavcem lehce tečoval před brankářem Syrovátka, ale branku překopl. Ve 13. minutě pohlednou akci hostujícího tria Kloboučník-Kukrál-Syrovátka zachránil v posledním okamžiku obránce domácích. Ve 21. minutě Kukrálovu bombu z 30 metrů směřující k tyči velmi dobrý brankář Mácha vytěsnil na roh. O dvě minuty později centroval do ohně zprava   aktivní Paseka a obránci míč odvrátili do pole. Syrovátkova střela v 25. minutě  skončila jen mimo tyče. Pak najednou jako bleskem z čistého nebe udeřili domácí. Petr Palus vymyslel geniální kolmý pas a po souboji Nováka s útočníkem domácích R. Smrčinou skončil míč  u pravé tyče v síti bernartické branky - 1 : 0. To ale hosty spíše nakoplo, nebyl to pro ně nový jev, s tímto stavem se potkali téměř ve všech jarních zápasech. Naopak je to ještě více nabudilo a nepřestávali tlačit na soupeřovu obranu. V 31. minutě unikl zprava Paseka a jeho přihrávku na spoluhráče obránci ukopli na roh. Pak opět posledně jmenovaný  čtyři minuty nato našel před brankou Syrovátku, kterého nadvakrát vychytal domácí gólman Mácha. Na druhé straně v 37. minutě zatáhl míč zprava k brankové čáře Smrčina, jeho zpětnou přihrávku zakončoval Palus jen nad branku. Tlak hostí neustával a přicházely i další šance. V poslední minutě první půle se po hezké akci zrodilo vyrovnání. D. Homola našel křížnou přihrávkou napravo na křídle St. Češku, ten nahrál přesný míč  před brankou na zcela nekrytého bernartického šutéra Syrovátku, který jen šikovně nastavil nohu a míč skončil za zády sepekovského brankáře - 1:1. Do kabin se tedy odcházelo za nerozhodného stavu, s kterým byli určitě spokojenější domácí.

            Od počátku druhého poločasu nepolevili hosté v aktivitě a usilovali  o další branku. Ve 47. minutě kopal rohový kop St. Češka a míč z hlavy D. Homoly skončil nad Máchovou brankou. O minutu později neproměnil sólový nájezd Kloboučník, domácí brankář včasným vyběhnutím jeho akci zmařil. V 59. minutě Syrovátkovu hlavičku opět bravurně zlikvidoval. V 80. minutě měli první nebezpečnou akci v druhé půli  i domácí, Hoferek centroval míč zprava do ohně a hlavička Pavla Nováka skončila mimo. V 87. minutě nahrál Paseka míč do šance Syrovátkovi,  jeho střela z úhlu ale cíl minula. V poslední minutě utkání se zranil právě posledně jmenovaný s souboji s brankářem a hosté dohrávali v deseti, neboť měli již vystřídáno. To jim ale neubralo nic na snaze vsítit rozdílový gól. V první minutě nastavení minul střelou V. Fučík vzdálenější tyč domácí branky. Ve 4. minutě nastaveného času vsadili hosté vše na jednu kartu, a to jim přineslo kýžený gól. Téměř z poloviny hřiště nakopl  brankář T. Fučík balón směrem na braku domácích,   všichni jeho spoluhráči již byli před pokutovým územím. Míč z jeho dlouhého nákopu prodloužil V. Fučík na Špánka, který přesnou střelou pokořil výborného domácího gólmana - 1 : 2. Po rozehrání míče ze středu hrací plochy rozhodčí utkání po několika okamžicích ukončil. 

Branky : 26. R. Smrčina - 45. Syrovátka, 90+4. Špánek

Rozhodčí : Vlastimil Šnajder  - Jiří Korch a Miroslav Šika

Žluté karty : 0 : 1 ( Syrovátka)

Diváci  :  80

Sepekov : Petr Mácha - Doubek, Mich. Kosobud, Daněk, Martin Peták (40. Kazda) - Jan Bolek, Staněk, Kozák, R. Smrčina  - Petr Palus (73. Pavel Novák), Luk. Hadáček (63. Hoferek). Trenér Jan Cihlář.

Bernartice : Tomáš Fučík - Jakub Novák, T. Češka (53. Špánek), Suchopár, D. Homola -  Kukrál, St. Češka (83. Vít Herink), Psohlavec, Paseka - Syrovátka, Kloboučník (83. Vít Fučík). Trenér Petr Vašíček.

Zpět