10 branek v síti Albrechtic

11.06.2012 11:15

 

Sokol Bernartice  :   Albrechtice nad Vltavou  10 : 1 (4 : 0)

 

V posledním utkání na domácí půdě v jarní části  krajské 1. B třídy se střetla v neděli 10. června mužstva s opačnými starostmi. Hosté jsou již několik kol odsouzeni k sestupu do píseckého okresního přeboru a domácí stále živí naději na postup o třídu výše. Z utkání, které bylo od počátku jednoznačnou záležitostí domácích fotbalistů odešel soupeř s debaklem. Domácí od prvního hvizdu rozhodčího svou aktivní hrou uťali možnost hostů na přijatelný výsledek. Ti praktikovali zdržovací taktiku, ale nelze říci, že by byli zalezlí na své polovině hřiště. Snažili se o otevřenou hru, jenže domácí tým jim hned na začátku dal najevo, kdo bude v tomto utkání pánem na hřišti. Zajímavostí je i fakt, jak kvalitní lavička domácích zasáhla do druhé části utkání. Z deseti vstřelených gólů zaznamenala přesnou polovinu a to je určitě zajímavý jev.

Domácí se ujali vedení již v 5. minutě z rohového kopu po nacvičeném signálu. Stanislav Češka z něj přihrál míč na Paseku, který míč posunul na bližší tyč na Ťupu a ten prostřelil zkušeného hostujícího gólmana Koukola  - 1 : 0. Novákovu střelu zprava do vzdálenější šibenice vytáhl brankář na roh. Nato Suchopárův dlouhý pas na Ťupu skončil jeho střelou a míč minul vzdálenější tyč. Ve 14. minutě prošel zprava obranou hostů rychlý Paseka, nasměroval míč doleva na  nabíhajícího Ťupu, který lehce z úhlu přes dotek gólmana rozvlnil síť podruhé. Tato branka přinesla do hry domácích pohodu a potřebný klid. Neustále atakovali soupeře  a nepouštěli ho do žádné kloudné akce, která by znamenala nebezpečí pro brankáře Tomáše Fučíka. V 17. minutě po zahrání rohového kopu Kovářem hlavičkoval Psohlavec jen do břevna albrechtické branky. Střelu St. Češky hostující brankář kryl stejně jako zakončení Kloboučníka po akci Kováře o několik minut později. První střelecký pokus hostů na domácí branku předvedl v 25. minutě Seifert, jeho střela však skončila nad brankou. Kovářův dobře mířený kop ve 30. minutě Koukol zlikvidoval také. Po perfektní kolmici St. Češky v 35. minutě hry si na míč naběhl Kloboučník a přesnou střelou rozesmutněl hostující mužstvo potřetí.  O dvě minuty později po akci Kováře a následném centru do ohně hlavičkoval Kloboučník jen do náruče albrechtického strážce branky. Ve 41. minutě dobře hrající St. Češka prohodil míč na Psohlavce, který zakončil přesně a bylo to - 4 : 0. Do konce poločasu stojí za zmínku ještě střelecký pokus Kováře po kvalitní přihrávce od Nováka, míč však cíl minul a tak se mužstva rozešla do kabin s jasným vedením domácích.

Po přestávce domácí pokračovali v aktivní hře a byli za to odměněni dalšími trefami do černého. Příležitost dostali hned od počátku dva náhradníci, kteří se hned v průběhu  úvodních patnácti minut oba předvedli dvěma vsítěnými brankami. V 50. minutě D. Homola centroval míč do pokutového území a míč z Novákovy hlavičky brankář s přehledem chytil. O dvě minuty později vybojoval míč uprostřed hřiště Suchopár, předložil přesnou přihrávku na nabíhajícího Víta Fučíka, který trefil přesně k levé tyči bezmocného soupeřova gólmana - 5 : 0. V 60. minutě přibyl na šňůrku domácích další korálek. Chybující hostující brankář nepřihrál míč na své spoluhráče, ale na Kukrála, který nezaváhal a zavěsil míč do soupeřovy sítě pošesté. O minutu později poněkud dezorientovaní hosté nechali projít středem obrany rychlíka Paseku, který udělal  kličku i brankáři a proměnil své elegantní sólo v další úspěch - 7 : 0. V 64. minutě nastřelil Kukrál vzdálenější tyč a odražený míč pálil Vít Fučík opět na branku, ale brankář se tentokrát vyznamenal a míč od levé tyče vyrazil do pole,  podobně jako při přesné střele Kováře o minutu později. V 79. minutě byl faulován hostující útočník asi pět metrů před šestnáctkou. Míč si postavil D. Král, kop ale prováděl Josef Hronek a míč trefil technickou střelou tak úžasně přesně, že doslova vymetl pavučinku v růžku mezi břevnem a vzdálenější tyčí domácí branky - 7 : 1. Střela to byla opravdu nechytatelná a za tak parádní gól by se nemusel stydět ani barcelonský kanonýr Messi. Hosté byly spokojeni, ale jen minutu. To Petr Homola, který nastoupil na první jarní utkání po operaci kolene a vystřídal svého bratra Daniela, ještě stačil během deseti minut zkompletovat čistý hatrick. Napomohlo k tomu možná i zranění Marka, který nemohl být střídán, když hosté neměli na lavičce jediného náhradníka a přijeli k utkání jen v jedenácti lidech. V 75. minutě po příhře Kukrála od brankové čáry se trefil zcela nekrytý poprvé - 8 : 1. V 77. minutě po vyraženém míči brankářem podruhé a v 85. minutě po přihrávce od Paseky potřetí a tím také stanovil stav utkání na - 10 : 1. Poslední střelecký pokus Kováře v 87. minutě skončil vedle. Domácí přehráli hosty zcela jasně a svým výkonem určitě potěšili své věrné domácí diváky.

Branky : 75., 77., 85. Petr Homola, 5., 14. Ťupa, 35. Kloboučník, 41. Psohlavec, 52. Vít Fučík, 60. Kukrál, 61. Paseka - 74. Josef Hronek

Rozhodčí : Jiří Jarolím - Jiří Klimeš, Jan Pultar

Žluté karty : 0

Diváci : 60

Sestavy: Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, T. Češka, Suchopár, D. Homola (59. P. Homola) - Paseka, Kovář, St. Češka (46. Kukrál), Ťupa - Psohlavec (46. Vít Fučík), Kloboučník. Trenér Petr Vašíček.

Albrechtice : Koukol - Seifert, Josef Hronek, D. Král, Polánský - Marcín, Marek, P. Malý, Smola - Dušan Hronek, Šabatka. Trenér Tomáš Řehoř.

Zpět