A-tým vyhrál v Sezimáku

14.06.2016 14:37

V předposledním kole krajské I. A třídy zajížděli Bernartičtí na hřiště Sokola Sezimovo Ústí. Domácí, čerstvě ověnčeni středečním vítězstvím v krajském poháru, nastoupili do utkání podobně jako hosté bez několika hráčů základní sestavy. V utkání byli zpočátku více na míči domácí a zaslouženě zaznamenali první úspěch. Hosté se ale postupně dostávali do hry a po vyrovnávací brance již soupeře herně převyšovali. Druhý poločas už hru v podstatě ovládli a odvezli si ze hřiště soupeře zasloužené vítězství.

První nebezpečnou akci si vytvořili hosté, když Rakovan v 7. minutě nastřelil z pravé strany pouze boční síť. O minutu později se však radovali jako první domácí. Z pravé strany našel Šmíd přihrávkou Patrika Vilímka, který je pohotovou střelou na zadní tyč přivedl do vedení - 1:0. Byla to vůbec první střela domácích na soupeřovu bránu, ale skutečně velmi přesná.

V 10. minutě si akci zopakovali předchozí aktéři s tím, že po přihrávce Vilímka zakončoval Šmíd. Tentokrát však Fučíkovu bránu netrefil. Ve 20. minutě pronikl zleva obranou Daniel Homola, jeho přihrávku do ohně proměnil ve vyrovnávací gól díky teči domácího hráče David Kukrál a bylo srovnáno - 1:1.

O dvě minuty později měli opět dobrou příležitost hosté. Po nahrávce od Rakovana postupoval na domácí bránu Kovář, jeho dobrou střelu vytáhl gólman Pípal na roh. Další střelecký pokus vyslal za hranicí pokutového území ve 43. minutě Kukrál a těsně bránu přestřelil.

Druhý poločas začali lépe hosté a hned v 47. minutě přenechal Daniel Homola míč nabíhajícímu Kovářovi, který postupoval zprava osamocen na domácího gólmana. Vystřelil, ale trefil pouze boční síť. O minutu později se hosté přece jen radovali z otočení skóre utkání. Na trestný kop z levé strany, zahrávaný tradičně Kovářem, si nejvýše naskočil stoper Jakub Novák a svým typickým způsobem trefil hlavičkou u bližší tyče šibenici Pípalovy brány - 1:2. Zaznamenal tak svůj 10.! gól v probíhající sezóně.

Hosté nadále zcela v pohodě ovládali hru, ale v 63. minutě přišlo varování po hlavičce Vilímka, jehož zakončení vykopával za již překonaným brankářem Novák před brankovou čárou do pole. V 67. minutě pak vypálil po přihrávce Václava Homoly střelecky naladěný Kukrál, jeho projektil však domácí brankář zlikvidoval.

V 75. minutě hlavičkoval Daniel Homola a míč se odrazil od horní části břevna do autu. O minutu později na druhé straně střela, se Šmídem určitě nejaktivnějšího hráče domácích co se zakončování akcí týče, Vilímka skončila jen nad břevnem. Vítězství hostů pečetil v 86. minutě Vít Fučík, když si pohrál s domácím gólmanem. Na dva pokusy ho překonal a stanovil výsledek utkání na 1:3.

Sokol Sezimovo Ústí - Sokol Bernartice 1:3 (1:1)
Branky: 8. Vilímek - 20. Kukrál, 48. Novák, 86. Vít Fučík. Rozhodčí: Karel Kříž st. - Radek Valeš, Petr Nedvěd. DFA: Jan Hanzal. ŽK: 2:1 (51. Sazma, 79. Reif - 66. Kovář). Diváků: 100.

S. Sezimovo Ústí: Pípal - Funda, Kadlec (45. Reif), Pavel Sazma (K), Voj. Brůžek - Vilímek, Hladík (81. Michal Novotný) - Chvojka (59. Jakub Žilinčík), Šmíd, Bartáček - Nikl (59. Ondřej Žilinčík). Trenér Milan Barteska.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Mrkáček (46. Brož), Tomáš Češka - Kloboučník, Kukrál - Mir. Suchopár, Daniel Homola (86. Pěchota), Václav Homola (72. Vít Fučík) - Adam Rakovan (62. Vít Fučík). Trenér Petr Vašíček.

Poslední utkání vydařené sezóny sehrají Bernartice na svém hřišti již v sobotu 18. června od 13:30 hod., kdy přivítají mužstvo SK Větrovy.

Připravil Jan Šerhant 

Zpět