A-tým vyhrál v Chýnově

11.05.2016 15:10

V dalším důležitém utkání ztratili domácí fotbalisté na svém hřišti další body a boj o udržení I. A třídy bude v letošním ročníku pro ně ještě hodně těžký… Chýnov musel opět nastoupit v silně poslepované sestavě (v základní sestavě se objevili dva hráči z B - týmu Strnad a Macháček), bez dvou výrazných opor: zraněného kapitána Mládka a s rekonvalescentem Václavem Hruškou pouze na lavičce náhradníků. Trenér Holota tak posunul na hrot útoku stopera Doubravu a na jeho místě ve středu obrany nastoupil Macháček, který si však na tomto postě nevedl vůbec špatně.

Začátek zápasu přinesl vyrovnaný boj a více ze hry měli překvapivě domácí fotbalisté než favorizované bernartické mužstvo. Ve 12. min. také měli Chýnovští první velkou příležitost, když po ideálním centru Vl. Hrušky nedokázal Štiller z bezprostřední blízkosti dotlačit míč za Fučíkova záda. V 16. min. se naopak na druhé straně uvolnil hostující Rakovan a jeho střela jen těsně minula Průšovu branku, který tentokrát dostal přednost před jednotkou v brance domácích R. Basíkem.

Skóre zápasu se poprvé měnilo ve 24. min. a to dost kuriózním gólem, neboť rohový kop domácího Vl. Hruškydoplachtil až za záda překvapeného hostujícího brankáře a za aktivitu domácího celku v první půlhodince to bylo vedení zcela zasloužené (1:0). Hosté po obdržené brance viditelně přidali a ve 31.min. měl gól ve výborné pozici hlavičkující stoper Novák, ale branka domácích mu byla malá…

Ve 37.min. potvrdili hosté svou zvýšenou aktivitu brejkem Rakovana, který se řítil sám na domácí branku, ale Průša vytasil výborný zákrok a jeho gólovou střelu dokázal vyrazit na rohový kop. O čtyři minuty později se hosté již po rychlé akci radovali, ale střela Paseky se odrazila od břevna pouze na brankovou čáru a dorážka téhož hráče skončila nad břevnem. Přesto se Bernartičtí branky dočkali a to již v nastaveném čase prvního poločasu, kdy se po rohovém kopu nejlépe zorientoval v pokutovém území Trantina a gólem do šatny vyrovnal na 1:1, což byl, jak se později ukázalo, klíčový moment celého zápasu.

Do druhého poločasu nastoupil za chýnovský celek vysoký Václ. Hruška a podařilo se mu hru domácích opět oživit, přesto ani on nezabránil v 53.min. vedoucímu gólu hostů, kdy si naběhl na odražený míč na hranici trestného území Kukrál a podařilo se mu prostřelit vše, co mu stálo v cestě (1:2). Domácí se v tu chvíli zlobili na hlavního rozhodčího, že těsně před gólovou střelou přehlédl útočný faul hostů na jednoho z domácích obránců, ale sudí Kříž byl jiného názoru. Těsně před tím však měl gól na noze domácí Vl. Hruška, který utekl bernartickým obráncům, ale bohužel pro domácí své sólo zakončil jen slabou střelou do rukou hostujícího gólmana.

V 71. a v 78.min. zahrávali domácí hráči (nejprve střídající Sedlatý a po něm Štiller) z dobré vzdálenosti dva trestné kopy, ale ani jeden pokus se neujal. V této době se hosté již soustředili jen na udržení výsledku a tak se domácí stále více tlačili před jejich branku, ale ani vyrovnat se jim již nepodařilo. Nejblíže k tomu měl v 86.min. R. Kučera, když zatřásl z dalšího trestného kopu jen břevnem hostující branky a v poslední minutě po velkém závaru před bernartickou brankou i Vl. Hruška, ale jeho slabý pokus vykopl jeden z beků z brankové čáry za již překonaným Fučíkem…

V nastaveném čase se ještě blýskl domácí gólman, když vyrazil po brejku hostů gólovou střelu Kloboučníka a po té již hlavní arbitr zápas ukončil. Domácí hráči tak opouštěli trávník se svěšenými hlavami, protože nedosáhli proti favoritu i přes bojovný a statečný výkon, ani na jediný bod, který by měl pro ně v konečném účtování velkou cenu.

Hodnocení zápasu domácím trenérem Petrem Holotou: „Hostili jsme vyspělého soupeře, který potvrdil své kvality i u nás a který není na druhém místě v tabulce náhodou, přesto jsme měli určitě na to, abychom dnes uhráli alespoň bod, který bychom si za předvedený výkon zasloužili. Hosté těžili ze svých vysokých hráčů a především hrozili téměř z každé standartní situace. Mrzí mě vyrovnávací gól v poslední minutě první půle, kdy jsme tam měli být více důrazní a nenechat bernartické hráče z poslední akce zakončit. Na druhé straně musím podotknout, že nás několikrát podržel brankář Průša, který tentokrát nahradil R. Basíka a vedl si v brance velmi dobře.“

Hodnocení zápasu trenérem hostů Petrem Vašíčkem: „Věděli jsme, že nás čeká velmi těžké utkání, domácí potřebují v boji o udržení každý bod a také příkladně bojovali, nám se navíc vůbec nevydařila první půlhodina, kdy jsme opravdu nehráli dobře. Potom nás ale uklidnila naše vyrovnávací branka do šatny a ve druhé půli si myslím, že již jsme měli zápas pod kontrolou, i když domácí stále hrozili a mohlo jim ta kdykoliv něco spadnout. I když jsme domácí celek obrali o všechny body, tak jim přeji, ať I. A třídu udrží, protože mají v Chýnově velmi krásný sportovní areál s vynikajícím trávníkem a s kvalitní druhou hrací plochou a já raději vždy přijedu se svým celkem do Chýnova, než abychom museli jezdit v příští sezóně zase třeba do Lažiště nebo do Oseka…“

FC Chýnov - TJ Sokol Bernartice 1:2 (1:1)
Góly: 23. Vl. Hruška - 45. Trantina, 58. Kukrál. Rozhodčí: Kříž – Hanes, Devera. ŽK: 0:4. Rohy: 9:6,120 diváků.

Chýnov: Průša – J. Hruška, R. Kučera, Macháček, Vl. Hruška - T. Kučera (66. Sedlatý, 82. Král), Petrů (46. Václ. Hruška), J. Basík, Strnad – Doubrava (61. Zadražil), Štiller. Trenér Petr Holota.

Bernartice: T. Fučík – Kovář (75. Suchopár), Novák, Trantina, Češka – Kukrál, Ťupa (87. Brož), Kloboučník, Homola – Rakovan (61. Vít Fučík), Paseka. Trenér Petr Vašíček.

Připravil: Pavel Kulveit  

Zpět