A tým v Lažišti remizoval

30.09.2015 08:53

Lažiště: K odehrání zápasu 6. kola krajské I. A třídy zajížděli bernartičtí fotbalisté ke svému druhému šumavskému soupeři do Lažiště. Domácí musí budovat nový tým. Po uplynulé sezóně, kdy usilovali o návrat do nejvyšší krajské soutěže, odešlo za chlebíčkem do Rakouska jejich velmi produktivní ofenzivní duo. Neúspěšnou sérii posledních utkání bez domácího vítězství neprolomili ani v tomto zápasu. Hosté si přijeli pro bod a také si ho po oboustranně nijak pohledné hře odvezli.

V prvním poločasu utkání byli utkání domácí aktivnější a kombinačně zdatnější. Své brankové příležitosti neproměňovali díky velmi dobře chytajícímu brankáři soupeře Tomáši Fučíkovi. První střelecký pokus z pravé strany předvedl v 5. minutě Chalupa, avšak bernartickému gólmanovi příliš starostí nenadělal.

Ve 12. minutě další pokus domácích z kopačky Alberta bránu přeletěl. O minutu později se pokusil o první přímé ohrožení lažišťské brány střelou k vzdálenější tyči Trantina, tu však domácí brankář Suchý zlikvidoval. V 17. minutě se dostal k odraženému míči Václav Homola a jeho střela směřovala mimo. O minutu později dobrý pokus Libora Žáka vyrazil bernartický gólman do pole. Podobně zakročil ve 24. minutě po Hrbkově střele a akce skončila rohovým kopem.

Ve 30. minutě vyslal na druhé straně Brož střelu na domácí bránu, ta však skončila vedle pravé tyče. Fotbalově poměrně oboustranně zajímavý poločas zakončily dvě akce hostů, ovšem brankový efekt nepřinesly. Ve 35. minutě po Kovářově rohovém kopu hlavičkoval u bližší tyče Trantina, brankář Suchý míč vyrazil do pole a obránci míč uklidili do bezpečí. Po kvalitní kombinaci Bernartických a posunutí balonu do volného prostoru unikl z pravé strany obraně Rakovan, jeho střelu však gólman na bližší tyči chytil. Poločas tedy skončil bezbrankově.

Jestliže se v první části hry nějaké pohledné akce a zajímavé šance z nich před oběma brankami vyskytly, o druhém poločasu se to již říci nedá. Byl to doslova nervózní boj obou mužstev o střed pole a získání alespoň jednoho gólového vyjádření, které by jistě asi v tomto utkání stačilo k výhře.

Obránci většinou míče nakopávali dopředu, kde si s nimi protější obrana vždy poradila. V 65. minutě měl velkou šanci přivést domácí do vedení Libor Žák, jeho střela však skončila nad brankou. Střela Alberta z trestného kopu směřovala k zadní tyči, avšak bezchybný brankář Tomáš Fučík si s ní poradil a nebezpečí odvrátil na roh. V 79. minutě podobně vychytal po rohovém kopu šanci hlavičkujícího Zelenky, kdy z bezprostřední blízkosti skryl míč ve svých rukavicích.

Poslední brankovou příležitost měli hosté v 86. minutě hry. Rakovan unikl zprava a poslal míč na dobře bráněného Trantinu, který na zadní tyči tísněn nezakončil. Do konce zápasu se již před oběma brankami nic neuskutečnilo.

Hosté si přijeli pro bod a také ho díky skvělým zákrokům svého gólmana a dobře fungující obraně odvezli. Lažišťští po dvou předchozích remízových a na branky velice plodných utkáních v domácím prostředí tedy přidali další, tentokrát pouze bezbrankovou. Ta je však z aktuálního dvanáctého místa tabulky nikam výš do klidného středu neposunula.

FK Lažiště – Sokol Bernartice 0:0
Rozhodčí: Jan Šimšík – Petr Dvořák st., Petr Dvořák ml. DFA: Vlastimil Šnajder. ŽK: 2:1 (58. Soukup, 73. Chalupa – 76. Kovář). Diváků: 25.

Lažiště: Suchý – Macek, Zelenka, Soukup, Kotrch – Chalupa, Roman Vojta (75. John Žák), Hrbek (31. Kobera), Albert – Libor Žák ml, David Kováč (K). Trenér Libor Žák st.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Mrkáček, Novák, Tomáš Češka – Trantina, Mir.Suchopár (63. Petr Homola) – Paseka, Brož (88. Vít Herink), Václav Homola – Rakovan (90. Jan Homola). Trenér Petr Vašíček.

Připravil Jan Šerhant

Zpět