A-tým si poradil s Vodňany

22.09.2015 13:06

Sokol Bernartice – FK Vodňany 3:1 (2:0)

Ve pátém kole krajské 1.A třídy se bernartičtí fotbalisté utkali na domácím trávníku s mužstvem z Vodňan, které se před začátkem soutěže netajilo atakem nejvyšších příček tabulky. Jejich poslední výsledky u domácích vzbuzovaly určitý respekt. Ti ale začali zápas dobře a v první půli byli lepším mužstvem. Hosté, kteří nastoupili v kompletním složení, působili poněkud zakřiknutým dojmem. Bernartice si v úvodní části vytvořily dvoubrankový náskok. Druhá část hry byla ve znamení zvýšeného úsilí Vodňanských o korekci výsledku. Hned na počátku zaznamenali branku a tím utkání značně zdramatizovali. Domácí však hráli ze zajištěné obrany a nepouštěli soupeře do brankových šancí a přitom sami hrozili nebezpečnými brejky. Po standardce pojistili výsledek a zaslouženě po solidním herním projevu přerušili bodové ztráty z předchozích dvou utkání a v pohodě opět naplno bodovali.
Od počátku utkání začala obě mužstva opatrně a hrálo se většinou uprostřed pole bez šancí na obou stranách. Ve 14. minutě se odhodlal k první střele Mrkáček a z velké vzdálenosti střílel vedle. Na druhé straně stejným způsobem ohrožoval domácí bránu Volmut, jeho střela skončila těsně nad. V 17. minutě zahrával přímý volný kop téměř z poloviny hřiště Kovář, na jeho centrovaný míč si na bližší tyči výborně naskočil domácí stoper Jakub Novák a trefil hlavičkou míč přesně k tyči bezmocného vodňanského gólmana Lišky - 1:0. Herink ve 20. minutě vysunul do volného prostoru pro toto utkání hrotového útočníka Patrika Brože, ten míč dostal do běhu a postupoval sám na brankáře, který vyběhnutím zachránil hosty od další branky. Střelecký pokus vodňanského Varyše skončil vedle levé tyče Fučíkovy brány. Ve 32. minutě pronikl zleva k brankové čáře velmi aktivní Kukla, přihrávku podél celé brány nezachytil u vzdálenější tyče Malík a míč skončil v autu. Ve 36. minutě si pohrál s obranou hostů Patrik Brož a byl ve velkém vápně faulován. Pokutový kop proměnil s klidem domácí specialista na tuto činnost brankář Tomáš Fučík a přesnou střelou k levé tyči zajistil domácím dvoubrankový náskok - 2:0. V poslední minutě ještě střela Mrkáčka skončila vedle Liškovy brány a mužstva se rozešla do kabin.
Druhý poločas začali hosté mnohem aktivněji a vyplatilo se jim to. Po faulu v pokutovém území odpískal rozhodčí druhou penaltu. Míč si na značku postavil Jaroslav Volmut a snížil ve 49. minutě utkání stav na - 2:1. To byl pro hosty jistý signál, že by se zápasem šlo ještě něco udělat. Zaktivnili svou činnost, ale tato taktika jim dlouho nevydržela. Po deseti minutách opět upadli do šedi svého výkonu z prvního poločasu a přenechali iniciativu domácím. Světlou výjimkou v jejich počínání byl pouze Kukla, který svou individuální činností nejvíce prověřoval domácí defenzivu. V 55. minutě pronikl zleva na dostřel branky Václav Homola a zakončil, brankář jeho střelu vyrazil na roh. O dvě minuty později přihrál z pravé strany Paseka míč Herinkovi, který ho u bližší tyče nepropasíroval do brány a skončil jen v boční síti. Pojišťovací gól přišel v 74. minutě. Po Kovářově rohovém kopu hlavičkoval Novák jen do tyče, odražený míč se dostal ke Karlu Trantinovi, který popálil hostující bránící hráče i brankáře Budína - 3:1. V 80. minutě ohrozil bránu šikovným obloučkem k vzdálenější tyči Kovář, vodňanský gólman se vyšrouboval do vzduchu a konečky prstů balon vytáhl nad břevno. O tři minuty později jeho kvality prověřoval opět aktivní Kovář ještě jednou, střelecký pokus k zadní tyči Budín odvrátil na roh. Utkání domácí dohrávali v poklidu a hosté se již na nic nezmohli.
Bernartičtí odehráli dobré utkání a zcela zaslouženě bodovali. Hosté v zápase nepředvedli to, co si představovali a po posledních dobrých výsledcích hlavně v domácím prostředí odjeli poraženi. Domácí čeká příští víkend opět těžký šumavský soupeř z Lažiště, kterému se v letošní soutěži příliš nedaří a bude si chtít napravit reputaci.

Branky: 17. Jakub Novák, 36. Tomáš Fučík (11), 74. Karel Trantina - 49. Jar. Volmut (11). Rozhodčí: Jan Přibyl - Hana Weidenthalerová, Milan Fiala. DFA: Pavel Pípal. ŽK: 2:3 (15. Trantina, 53. Kovář - 44. Kukla, 47. Malík, 65. Tomáš Vokatý). Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Mrkáček, Jakub Novák, Tomáš Češka - Trantina, Mir. Suchopár (89. Psohlavec) - Paseka, Vít Herink (61. Martin Buriánek), Václav Homola - Patrik Brož. Mužstvo koučoval Pavel Schorník.

Vodňany: Liška (46. Budín) - Rauscher, Machnyk, Hajný (46. Martin Novák), Michal Vokatý (63. Bače) - Josef Chalupský - Malík, Volmut (75. Ondřej Vítovec), Varyš (46. Tomáš Vokatý), Hojdekr - Karel Kukla (K). Trenér Václav Hrachovec

foto zde: bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Bern_Vodnany_podzim_2015_od_p._Pubala

Zpět