A-tým prohrál v Chýnově

05.10.2017 14:35

Report chýnovského Pavla Kulveita z nedělního zápasu

Chýnovští fotbalisté si vyšlápli i na favorita a smetli jej z trávníku čtyřmi krásnými góly….

FC Chýnov - TJ Sokol Bernartice 4 : 1 (2 : 1)

 

Domácí mužstvo se veze na vítězné vlně a po velmi kvalitním výkonu, (určitě nejlepším za poslední dva roky), přejelo na svém trávníku i dosud vedoucí mužstvo tabulky, které se až do tohoto zápasu pyšnilo nejlepší defenzívou… a svým výkonem udělalo velkou radost i svým početným fanouškům. 
Přitom začátek zápasu se domácím hráčům vůbec nepovedl, neboť již ve 4. min. se míč šťastně odrazil k hostujícímu Rakovanovi a ten se z úhlu přesně trefil ke vzdálenější tyči Průšovi branky, (0:1). To byl pro domácí hráče a diváky malý šok, ze kterého se ale brzy vzpamatovali a začali se prezentovat svojí celoplošnou útočnou hrou. V 7. min. ještě neobsazený Doubrava promáchl na malém vápně výborně zahraný rohový kop Práška, ale v 11. min. přišla paráda, o které se v Chýnově ještě teď mluví… Výborně hrající Mareš (letní posila z Rat. Hor) si navedl ke střele míč na svou levačku a ze 30-ti metrů málo vídanou křižnou ranou vymetl levou šibenici Fučíkovy branky, na kterou její ochránce, který je mimo jiné jedním z nejlepších gólmanů v soutěži, neměl nejmenší nárok (1:1)! Hosté odpověděli ve 14. min. nebezpečným Trantinovým volejem, který se však mezi tři tyče nevešel. Ve 29. min. hlavičkoval v záklonu opět Trantina po pěkném centru střídajícího O. Fučíka, ale ani on Průšovu branku netrefil. Na druhé straně se po dalším rohu Práška vyšrouboval nahoru Václ. Hruška a jeho hlavička se otřela s pomocí Fučíkova doteku o břevno bernartické branky. Ve 33. min. si vzal za půlkou míč ve velké formě hrající chýnovský Prášek, obešel tři hráče, vnikl do pokutového území a hostující bek Kovář jej poslal nekompromisně k zemi – jasný pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný a nedal Fučíkovi šanci (2:1). Hned o minutu mohl Prášek hosty dorazit, když po další vydařené akci domácích střílel z otočky pohotově, ale tentokrát jej hostující brankář vychytal. V závěru první půle několik také zahrozili nakopávanými míči i hosté, ale skóre se již do poločasové pauzy nezměnilo. 
Druhý poločas začali lépe domácí a střela kapitána Mládka v 53. min. jen těsně minula pravou tyč Fučíkovy branky. Po té střílel v 58. min. z dobré pozice nebezpečně O. Fučík, ale ani on neměl správně seřízená mířidla. V 63. min. již domácí jásali, ale bohužel předčasně, i když dorážka Krále po trestném kopu Doubravy si našla cestu do branky, ale AR 2 signalizoval, asi správně, postavení mimo hru. V 75. min. postupovali chýnovští hráči Prášek s Králem na osamoceného bernartického obránce, když hosté již otevřeli hru a snažili se ze všech sil o vyrovnání, ale prvně jmenovaný pokazil finální přihrávku, takže se skóre ještě neměnilo. To se změnilo ale hned o pět minut později v 80. minutě, kdy střídající mladík v domácím dresu F. Zadražil poslal nádherný centr před bernartickou branku, na zadní tyči číhající Král sklepl míč na Mládka a jeden z nejmenších hráčů na hřišti rozvlnil povedenou hlavičkou síť za Fučíkem potřetí (3 : 1). Na tento úder pak již hosté nenašli odpověď, naopak v 84. min. po další krásné akci domácích a milimetrovém centru Vlast. Hrušky, další vzrůstem nevysoký domácí hráč Prášek umístěnou hlavičkou pečetil zcela zasloužené vítězství domácích na 4 : 1.
Domácí tak opět ukázali, že jejich ofenzívní hra je v současné době velká a i bernartickému mužstvu dokázali nastřílet čtyři pěkné branky, takže si na podzim drží vysoký průměr 4 vstřelené góly na zápas. V šesti odehraných kolech nastříleli do sítí soupeřů již 25 branek! Po zápase navíc dokumentovala současnou dobrou pohodu v mužstvu i harmonika v rukou záložníka Hladíka v bistru na hřišti, který zahrál jak svým spoluhráčům, tak i fanouškům…
Rozhodčí: Albert - Čmucha, Ťupa. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:3 (Vl. Hruška - Mrkáček, Kovář, Suchan).Rohové kopy: 9:4. Diváků: 150.
Chýnov: Průša – Zítek, Doubrava, Petrů, Mareš – Hladík, (65. F. Zadražil), Mládek, Václ. Hruška, Vlast. Hruška, (85. Štiller) – Král, Prášek. Trenér Petr Holota.
Bernartice: T. Fučík – Kovář, Novák, Mrkáček (56. Suchan), Češka – Staněk, (26. O. Fučík, 84. Mart. Buriánek), Kukrál, Smrčina, Ťupa - Rakovan, Trantina. Trenéři Pavel Schorník a Petr Vašíček.
Hodnocení zápasu domácím trenérem P. Holotou: "Sice jsme dostali brzy nešťastný gól po odraženém míči, ale zareagovali jsme na to krásným gólem Mareše a i když hosté ukazovali po celý zápas svou sílu, tak jsme byli celý zápas důraznější, agresívnější a vstřelili jsme pěkné čtyři branky po vypracovaných akcích. Nyní se chceme dobře připravit na čtvrtek na vložené kolo, kdy hostíme na svém stadiónu další silný celek Nemanice a chceme navázat na výkony z posledních zápasů. Hráči makali a více nemám k tomu co říci".
Hodnocení zápasu trenérem hostů P. Schorníkem : "Musím říci, že si výhru domácí zcela zasloužili, my jsme dnes nestačili ani v agresivitě, ani v důrazu, tak ani v pohybu a tím pádem jsme v osobních soubojích byli vždy druzí. Chýnovští hráli s velkou chutí a s nadšením a nezbývá mi nic jiného, než jim k výhře pogratulovat. Letos poskládali velmi dobré mužstvo a budou hrát v tabulce určitě nahoře". 
Připravil: Pavel Kulveit

Zpět