A-tým porazil Chýnov

06.10.2015 07:21

Sokol Bernartice – FC Chýnov 1:0 (1:0)

V sedmém kole krajské 1.A třídy byl soupeřem bernartických fotbalistů tým z Chýnova. Hosté sice po sobotních odehraných zápasech drželi nelichotivé poslední místo v tabulce, avšak při pohledu na ni při již tradiční vyrovnanosti této soutěže mají pouze jednobodovou ztrátu na čtyři mužstva před nimi. V utkání se prezentovali především ve druhé části hry solidní kombinační hrou, avšak bez brankového efektu. Domácím stačil na hubené vítězství jediný gól dosažený po dvaceti minutách hry ze standardní situace. Druhý poločas se hosté snažili o srovnání stavu, avšak dobrá organizace defenzivní hry domácích jim to neumožnila. Vzhledem postavení obou mužstev v tabulce bylo vítězství domácích povinností, ale zas tak jednoduché to neměli.
V úvodním testování schopností obou mužstev se toho před oběma bránami moc nedělo. První pohlednější akci domácích začal Rakovan ve 14. minutě, když kolmicí na levé straně hřiště vybídl k ataku Brože, jehož nepřesnou střelu či přihrávku na zadní tyč nezachytil Paseka a míč skončil v autu za brankovou čárou. V 16. minutě mohli jít do vedení hosté, když se brankář nedohodl se stoperem, kdo půjde pro míč, toho využil Havlík a z úhlu nastřelil bližší tyč bernartické brány. Ve 20. minutě zahrával rohový kop z levé strany Václav Homola, jeho dobře točený míč propadl houštinou těl a Karel Trantina zaznamenal hlavičkou úvodní branku zápasu -1:0. Následovala dvacetiminutová pasáž hry ve středu hřiště s nepřesnými přihrávkami na obou stranách pro oko diváka vcelku nezáživná a především bez šancí před oběma bránami. Ve 39. minutě měl na hlavičce vyrovnání hrotový útočník hostů Havlík, po odraženém míči se ocitl osamocen před prázdnou bránou, jeho hlavička prostor mezi tyčemi netrefila. V prvním poločase ještě ve 42. minutě minul Trantina z trestného kopu vzdálenější tyč. Poločas tedy skončil s jednobrankovým náskokem pro domácí.
Druhou část utkání začali hosté velmi aktivně v touze po vyrovnání stavu utkání a netajili se tím, že chtějí v první půli poměrně vyrovnané střetnutí otočit ve svůj prospěch. Jejich plány mohl hned ve 49. minutě rázně zhatit Rakovan, když postupoval na bránu z levé strany osamocen, jeho střela však směřovala jen do těla dobře reagujícího brankáře Basíka a z šance nebylo nic. V 55. minutě velmi dobře vypálil na Fučíkovu bránu Doubrava, tradiční bernartická opora mezi tyčemi však jeho střelecký pokus zlikvidovala. V 62. minutě se povedla domácím solidní kombinační akce po ose Daniel Homola - Paseka - Václav Homola a posledně jmenovaný míč přesně netrefil a ten skončil vedle bližší tyče v autu. Hosté nepřestávali věřit, že se skórem utkání ještě něco udělají. Dobře pracující bernartická defenziva je do šancí nepouštěla a střely z větší vzdálenosti byly buď nepřesné nebo je v pohodě pochytal domácí gólman. Poslední větší příležitost na zvýšení stavu utkání měl v 84. minutě Rakovan. Z levé strany se probil přes jinak velmi dobře bránícího Strnada a postupoval sám na brankáře. Jeho střela trefila pouze oblouk v horné části brány a z šance opět nebylo nic. Utkání se pak již dohrávalo v klidu. Hosté již neměli síly na ohrožení soupeřovy brány a domácí své brejkové akce také neproměňovali, vždy je překombinovali a hostující beci míče zachytávali.
Bernartičtí získali povinné vítězství, které je vyneslo na nevídané druhé místo v aktuální výsledkové tabulce a hosté odjížděli smutní. Herně na tom v zápase nebyli vůbec špatně, ale ta koncovka jejich vytvořených brankových příležitostí byla doslova mizerná. Za předcházející dva zápasy dali pět branek a vybojovali čtyři body. Tentokrát v obou případech odjížděli s nulovým efektem. Jediným pozitivem pro ně je, že bodový odstup od čtyř mužstev před nimi zůstal jednobodový.
Branka: 20. Karel Trantina. Rozhodčí: Radek Valeš - Karel Kříž st., Martin Ernst. ŽK: 1:3 (83. Paseka - 4. Sedlatý, 63. Mládek, 75. Štiller). Diváků: 80.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Mrkáček, Tomáš Češka (28. Mir. Suchopár) - Kloboučník (59. Daniel Homola), Trantina - Paseka, Brož, Václav Homola - Adam Rakovan. Trenér Petr Vašíček.

Chýnov: Radek Basík - Strnad, Richard Kučera, Doubrava, Vlast. Hruška - Václav Hruška, Václav Zadražil - Sedlatý, Ondřej Mládek (K), Štiller - Havlík (72. Jan Basík). Trenér Roman Kačur.

Zpět