A-tým doma vyhrál s Osekem B

04.04.2016 15:31

V prvním jarním kole krajské I. A třídy se střetli bernartičtí fotbalisté s mužstvem rezervy Oseka, které přezimovalo na posledním místě tabulky. K prvnímu jarnímu utkání však přijelo hostující mužstvo posíleno o několik hráčů A týmu a bylo po celé utkání kvalitním a velice houževnatým soupeřem.

Utkání ale na začátku jarní části soutěží, s výjimkou několika dobrých kombinačních akcí v prvním poločasu, mnoho krásy nepobralo. Ve druhém si již ani domácí téměř žádné šance nevytvářeli a docházelo většinou k osobním soubojům uprostřed hrací plochy bez ohrožení obou branek. Hosté hrozili především ze standardních situací, jinak v podstatě branku domácích téměř neohrozili. Spolehlivá domácí obrana a kvalitní gólman všechny nebezpečné situace ze standardek zlikvidovali. Bernartice zaznamenaly také po hezké kombinační akci první branku. Druhý poločas sice poněkud vypadly z role, přesto jednobrankový náskok do konce utkání uhájily.

V 8. minutě kopali domácí Kovářem rohový kop a následná Novákova hlavička do Lízalovy svatyně nesměřovala. Trantinův trestný kop v 16. minutě osecký brankář vytáhl mimo brankové tyče. Následná Kukrálova hlavička po dalším rohovém kopu zamířila přímo do gólmanových rukavic. Aktivita domácích byla přece jenom přetavena v první gólový úspěch. Akci začal v 18. minutě Kukrál a přes Rakovana se míč dostal kolmicí na Patrika Brože, který postupoval osamocen na soupeřova gólmana. Přesnou střelou z hranice pokutového území mu pak nedal šanci na úspěšný zákrok - 1:0.

Ve 24. minutě na druhé straně trestný kop Roubína vytáhl bernartický brankář Tomáš Fučík nad břevno. Pak následovala nezáživná dvacetiminutovka bez šancí na obou stranách, kde dominovaly obě obrany. Až ve 45. minutě se naskytla hostům šance srovnat stav utkání. Marouškovu střelu na zadní tyč však vytěsnil bernartický gólman mimo bránu a z následného rohového kopu domácím problémy již nenastaly. Bernartičtí tedy odcházeli do kabiny se zaslouženým jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas zahájili domácí opět aktivněji. V 50. minutě po trestném kopu Kováře hlavičkoval stoper Novák vedle brankové tyče Lízalovy brány. Dalších dvacet minut to byl opět souboj plný osobních kontaktů a se souvislou oboustranně kombinační hrou to nemělo nic společného.

V 75. minutě unikl z pravé strany obraně soupeře Brož, rozhodný okamžik na přihrávku nabíhajícímu Rakovanovi prováhal a střela k bližší tyči z úhlu oseckého brankáře nepřekvapila. Po Pasekově přihrávce v 80. minutě hry míč na hranici velkého vápna dobře zpracoval Rakovan, otočil se s ním a vystřelil pouze vedle levé brankové tyče.

Hosté si ve druhé části hry vůbec nic nevytvořili a ohrožovali branku pouze z rohových kopů a trestných kopů hodně vzdálených od domácí brány. Domácí tak jednobrankový náskok z první části hry udrželi a připsali si do výsledkové tabulky tři body, i když soupeř ukázal, že přes postavení v tabulce, bude v jarní časti nebezpečný pro všechny své soupeře a na chvostu tabulky rozhodně nemíní setrvávat.

Příštím soupeřem bude pro Bernartické jejich hlavní pronásledovatel z třetího místa, Blatná, a bude to jistě zápas kola. Mají mu po vysoké podzimní porážce na domácím trávníku co vracet.

Sokol Bernartice – TJ Osek B 1:0 (1:0)
Branka: 18. Patrik Brož. Rozhodčí: Jan Přibyl - Jiří Polák, Matěj Novák. ŽK: 3:5 (63. Václav Homola, 66. Mir. Suchopár, 90. Tomáš Češka - 17. Uher, 37. Roubín, 63. Maroušek, 75. Baloušek, 85. Jan Hoch).Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Jakub Novák, Trantina, Mrkáček - Kukrál, Ťupa (67. Tomáš Češka) - Mir. Suchopár (76. Paseka), Brož, V. Homola - Rakovan (82. Vít Fučík). Trenér Petr Vašíček.

Osek B: Lízal - Kuneš, Frček (K), Baloušek, Jiří Hájek (46. Ježek) - Hoch, Uher, Roubín, Maroušek - Šůs (46. Diviš), Jan Hájek (61. Brabec). Trenér Marcel Voříšek.

Připravil Jan Šerhant 

Zpět