A-tým doma porazil Týn nad Vltavou

10.06.2016 16:10

Ve 24. kole krajské I. A třídy přijel do Bernartic soupeř, se kterým se jim v minulých sezónách příliš nedařilo. Po odehraných čtyřech sezónách v I. A třídě tento tým ještě neporazili a jejich bilance byla zatím 0-2-5 při nelichotivém skóre 7:18. Mužstvo z Týna nad Vltavou však letos tak vysoko v tabulce není a hraje ve středu tabulky.

V posledních zápasech se však zlepšilo a uhrálo několik dobrých výsledků. Každá série však jednou končí a za své vzala i tato. Po kvalitním výkonu celého mužstva nakonec i toto mužstvo s Bernartickými prohrálo v letošní velmi vydařené sezóně, která na rekordní šňůru výsledků nebyla skoupá. Bylo k vidění oboustranně kvalitní utkání s vítězným koncem pro domácí, když se jim podařilo proměnit dvě standardní situace.

Obě mužstva začala zápas svižně a hra se přelévala mezi šestnáctkami bez nebezpečných brankových příležitostí na obou stranách. Ve 12. minutě zahrával Kovář trestný kop a míč hlavičkovaný Rakovanem týnský brankář Vachuta vyrazil do pole. Na druhé straně o minutu později střela Plojhara skončila nad bernartickou bránou. Ve 29. minutě střílel Brož, avšak jeho pokus o ohrožení brány hostující bek zblokoval na roh.

Ve 36. minutě mohli jít do vedení hosté. Štos se dostal po kvalitní přihrávce do brejku, avšak domácí gólman Tomáš Fučík mu jeho gólovku zmařil a míč vykopl v pádu nohama do bezpečí. Ve 45. minutě po Kovářově centrovaném míči hlavičkoval Václav Homola jen vedle brankové tyče. Poločas na šance poněkud chudší, skončil tedy bezbrankově.

Ve druhé části hry byli na jejím počátku aktivnější hosté a vypracovali si dvě dobré příležitosti. V 50. minutě střílel Plojhar jen těsně vedle bližší tyče a o minutu později netrefil míč z těžké pozice snad z malého vápna Štos, a ten skončil vysoko nad bránou. To bylo, co se aktivity hostů ve druhém poločasu týče, v podstatě vše.

Otěže zápasu začali přebírat domácí a více se tlačili do koncovky, i když jim to zpočátku také moc nevycházelo. První záblesk byl v 61. minutě, kdy si na centrovaný míč Kováře ze značky rohového kopu naběhl na bližší tyč Mrkáček, a jeho hlavička jen těsně minula Vachutovu bránu.

V 67. minutě se již domácí poprvé radovali z úspěšného zásahu. Při trestném kopu z levé strany míč dobře zatočil Kovář, ten se dostal k Jakubu Novákovi, který jej jen lehce tečoval do sítě -1:0. V 75. minutě Mrkáčkův centr z levé strany zakončoval Daniel Homola a teč obránce míč odvrátila na roh.

V 87. minutě zahrával z levé strany rohový kop Václav Homola a hlavičku stopera Trantiny odvrátil týnský brankář na roh Z něho tentýž rozehrávač našel na zadní tyči tentokrát hlavu Jakuba Nováka, ten se ani podruhé nemýlil a přesnou hlavičkou k tyči stanovil konečný výsledek utkání na - 2:0. Utkání se pak dohrávalo již pouze z povinnosti.

Za výkon především ve druhém poločasu je třeba pochválit celé mužstvo Bernartic. Opět skvěle zachytal brankář, obrana hrála bez chyb, středová řada pracovala spolehlivě, útočný hrot se se soupeřem srdnatě bil a vykonal hodně práce. Domácí zvítězili zcela zaslouženě a za předvedený výkon si zaslouží pochvalu i dík nadšených fanoušků. I v tomto utkání ukázali, že nejsou na druhé příčce tabulky náhodou.

Hosté odehráli také velmi dobrý zápas, avšak selhala jim totálně koncovka při těch největších šancích. Kdyby tomu tak nebylo, rozhodně by v Bernarticích neprohráli. Celkově se odehrálo se velmi kvalitní utkání a bylo se rozhodně nač dívat. Do rámce toho zápasu zapadl i velmi kvalitní rozhodčí.

Sokol Bernartice – FK Olympie Týn nad Vltavou 2:0 (0:0)
Branky: 67. a 87. Jakub Novák. Rozhodčí: Radek Valeš - Karel Kříž ml., Zdeněk Rous. ŽK: 1:1 (67. Paseka - 65. Pomije). Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Trantina, Mrkáček - Kloboučník, Kukrál - Paseka, Brož (70. Daniel Homola), Václav Homola - Adam Rakovan (70. Vít Fučík). Trenér Petr Vašíček.

Týn nad Vltavou: Vachuta - Lukeš, Pomije, Šonka, Šálený - Boček (81. Ille) - Houska (72. Radim Kokeš ml.), Plojhar, Jan Meidl (K), Klička - Štos. Trenér Jaroslav Vondrášek.

Příští zápas odehrají Bernartice v Sezimově Ústí s místním Sokolem v sobotu 11. června.

Zpět