A-tým doma podlehl Blatné

07.09.2015 08:09

3. kolo - 1. A třída sk. A - hráno v NE 6.9.2015

Sokol Bernartice - TJ Blatná 2:5 (1:2).

Ve třetím kole krajské 1.A třídy se střetla mužstva z čela tabulky. Od počátku utkání byli hosté z Blatné aktivnější, pohyblivější a v koncovce svých vytvořených šancí efektivnější. Dostali se do vedení, domácí pak srovnali skóre. Do přestávky se soupeři podařil ještě jeden zásah a zaslouženě překlopili misku vah na svou stranu. Ve druhém poločase, hlavně na jeho počátku, se zdálo, že poněkud aktivnější domácí srovnají krok. Naopak blatenští přidali ještě dvě branky a o výsledku utkání bylo v podstatě rozhodnuto. Otřesení domácí se už do hry nedostali a v závěru pouze korigovali nepříznivý stav.
První a obrovskou šanci měl domácí Kukrál, dostal se k odraženému míči a osamocen před brankou vystřelil vysoko nad Chlandovu branku. Ve 12. minutě střílel z levé strany Brož, avšak hostujícímu gólmanovi mnoho starostí nenadělal. Pak již začali úřadovat rychlonozí a fotbalově zdatní borci z Blatné. V téže minutě unikl zleva kapitán Křivanec, jeho přizemní přihrávka se dostala přes celou domácí obrannou linii až k Michalu Mišiakovi, který na zadní tyči problém se zakončením neměl - 0:1. Ve 20. minutě pronikl na druhé straně hřiště zleva k až k brankové čáře Brož, ale jeho přihrávku do ohně před branku odkopl vracející se Jícha na rohový kop. Aktivita domácích pokračovala a vyústila ve vyrovnávací branku. Kovářův centrovaný míč z pravé strany propadl až k Adamu Rakovanovi, který ho ve 24. minutě šikovně poslal atakovaný blatenskými beky do sítě - 1:1. Následovala partie boje uprostřed pole, ve které měli více ze hry hosté a nakonec z toho profitovali. To se míč dostal k zcela nepokrytému, ve středu pokutového území postavenému Michalu Petráškovi, který propálil domácího brankáře Tomáše Fučíka a hosté se opět dostali do vedení. Ke konci první půle došlo i ke zbytečné vzájemné strkanici mezi D. Homolou a Hrubým a oba byli vykázáni z hrací plochy do kabin.
Druhý poločas byl tímto faktem ovlivněn. Na jeho počátku se zdálo, že této herní varianty využijí domácí, když hru opticky srovnali a pokoušeli se o vyrovnání stavu utkání. Hosté již nebyli tak dominantní jako v první půli utkání. Opak byl ale pravdou. Hosté postupem času opět ovládli zápas a ukázalo se, že ztráta podhrotového hráče domácích byla mnohem citelnější než u hostů. V 60. minutě nakopnutý míč brankářem Chlandou, který se vysunul daleko před své pokutové území, prošel k Michalu Petráškovi, který se prosmýkl kolem domácích stoperů a zaznamenal svůj druhý úspěch - 1:3. To pro domácí nevěstilo nic dobrého. O osm minut později se dostal míč po vynikajícím prohození Mišiaka k nekrytému Radkovi Peleškovi a ten opět nedal domácímu gólmanovi šanci a náskok hostů byl najednou tříbrankový - 1:4. To byl pro domácí šok, z kterého se již do konce zápasu neprobrali. V 75. minutě jim k tomu pomohl další dáreček z kopaček v pohodě hrajících hostí. Viták unikl z levé strany obraně a jeho přízemní přihrávku na zadní tyči dokopl do sítě Michal Mišiak, určitě nejlepší hráč hostů a zaznamenal také svůj druhý úspěch - 1:5. Blatenští ještě v závěru utkání měli další šanci. To v 81. minutě u levé tyče zakončoval střídající Stulík, avšak bernartický brankář míč odvrátil do bezpečí. Domácím se přece jen podařilo v 85. minutě alespoň zkorigovat výsledek. Kovářem prováděný trestný kop z levé strany skončil ve vápně na hlavě Adama Rakovana, který míč šikovně posunul za záda blatenského gólmana - 2:5. Na konci zápasu se snažili domácí ještě trochu výsledek upravit, avšak hostující obrana ani brankář jim to již neumožnili.
Utkání skončilo zaslouženým vítězstvím dobře připraveného blatenského mužstva zcela jednoznačným rozdílem. Pro Bernartické je tak vysoká porážka krutá a musí se vrátit po dobře započaté sezoně opět na zem. Reparát tohoto nepovedeného utkání je čeká již příští týden s těžkým šumavským soupeřem z Vimperka.


Branky: 24. a 85. Adam Rakovan - 12. a 75. Mišiak, 38. a 60. Petrášek, 68. Peleška. Rozhodčí: Jiří Reisner - Karel Kříž st., Jiří Křížovský. DFA: Lubomír Martinec. ŽK: 1:4 (35. Trantina - 36. Jícha, 40. Viták, 66. Křivanec, 88. Kůst). ČK: 1:1 (45. Daniel Homola - 45. Jakub Hrubý).

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Mrkáček, Novák, Tomáš Češka (63. Václav Homola) - Trantina, Kukrál - Paseka (78. Jan Homola), Daniel Homola, Brož - Adam Rakovan. Trenér Petr Vašíček.

Blatná: Chlanda - Hrubý, Kůst, Petr Čadek, Viták - Motyka, Ondřej Křivanec (K), Jícha (88. Jakub Sýkora), Petrášek - Mišiak (85.Kallmünzer), Peleška (78. Stulík). Trenér Michal Čadek

 

foto zde: bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Bern_Blatna_podzim_2015_od_p._Skerleho

Zpět